home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σοκάρουν οι περιγραφές των γυναικών που δέχθηκαν επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά στην Καλαμάτα

Δύο επιθέσεις μέσα σε λίγες μέρες στην πόλη
Καλαμάτα

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των δύο γυναικών στην Καλαμάτα για τις επιθέσεις που δέχθηκαν από αγέλες αδέσποτων σκύλων της πόλης. Όπως ανέφερε στο protothema.gr η πρώτη γυναίκα που δέχθηκε επίθεση αδυνατεί να ξεπεράσει το σοκ. Ήταν αβοήθητη, ενώ τα σκυλιά τη δάγκωναν, με εκείνη να ουρλιάζει και να φοβάται για τη ζωή της. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε: «Δεν μπορώ να συνέλθω από το σοκ που έχω υποστεί, κλαίω και προσπαθώ να βρω την δύναμη να γυρίσω σπίτι μου, στα παιδάκια μου. Θέλω να τα αγκαλιάσω και δεν μπορώ, πονάω, έχω πληγές παντού… Με τραβούσαν από τα παπούτσια, τις κάλτσες, τα ρούχα, ούρλιαζα και γάβγιζαν αλλά δεν μπορούσε να με ακούσει κανείς. Φοβήθηκα για τη ζωή μου, είχα κουλουριαστεί και αυτά με κατασπάραζαν. Ώσπου κάποια στιγμή δύο κοπέλες από το εργοστάσιο με είδαν και έτρεξαν να βοηθήσουν.» Τη γυναίκα κατάφεραν και απομάκρυναν δύο γυναίκες από το εργοστάσιο στο οποίο βρισκόταν το θύμα της επίθεσης. Κατόπιν τη μετέφεραν στο νοσοκομείο για να της παρασχεθεί ιατρική φροντίδα, με τα τραύματά της να προκαλούν σοκ σε όσους τα έβλεπαν.

Λίγες μέρες μετά από το παραπάνω περιστατικό, κάτι αντίστοιχο συνέβη σε ακόμα μία γυναίκα στην Καλαμάτα. Η γυναίκα βρισκόταν καθ’ οδόν με τη μηχανή της όταν κινήθηκαν προς το μέρος της δύο σκυλιά. Εκείνη για να τα αποφύγει έκανε έναν ελιγμό με αποτέλεσμα να πέσει από τη μηχανή της και να συρθεί στο οδόστρωμα για απόσταση 12 μέτρων. Η γυναίκα υπέστη πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, ενώ θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε επέμβαση. Η ίδια ανέφερε σε συνέντευξή της στο σταθμό Mega πως «το τραύμα που έχω στα ζυγωματικά, το σημείο είναι σπασμένο, πάνω από τα φρύδια μου σπασμένο, η αριστερή μου πλευρά πονάει όλη πάρα πολύ. Φορούσα και κράνος, μου είπαν ότι σύρθηκα περίπου 12 μέτρα».

Όπως γίνεται κατανοητό, κρίνεται αναγκαία η άμεση παρέμβαση του Δήμου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Σε αυτό, ωστόσο, δεν βοηθά το γεγονός πως πολλοί, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους στον δρόμο, προκαλώντας κινδύνους όχι μόνο για τα ζώα που αναγκάζονται να προσαρμοστούν σε νέο περιβάλλον, αλλά και για τους συμπολίτες τους.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis