home design 800x400

Απελπισία στους αγρότες της Πελοποννήσου από τις επιδρομές αγριογούρουνων

Ζητούν άμεσα τη στήριξη της Πολιτείας

Οι συνεχείς επιδρομές αγριογούρουνων σε καλλιέργειες έχει φέρει στα όρια της απελπισίας τους αγρότες της Πελοποννήσου. Οι αγρότες έχουν φτάσει στο σημείο να περιπολούν στα χωράφια τη νύχτα ώστε να αποτρέπουν τα ζώα από το να καταστρέψουν την παραγωγή. Η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε οι παρεμβάσεις από την Πολιτεία να κρίνονται απαραίτητες.

Σε δηλώσεις του στο BEST TV ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης δήλωσε χαρακτηριστικά πως ένα μέτρο που θα βοηθούσε στην αντιμετώπιση του φαινομένου θα ήταν η επιδότηση των ηλεκτροφόρων καλωδίων. Αν και η χρήση τους φαίνεται πως έχει αποτέλεσμα, το κόστος τους δεν επιτρέπει σε όλους τους παραγωγούς να τα τοποθετήσουν. Μόνο με οργανωμένες διαδικασίες και επιδοτήσεις θα μπορούσαν να προφυλάξουν όλοι ο αγρότες τις καλλιέργειές τους.

 Με δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό ο Γεώργιος Μουλόπουλος, Πρόεδρος Κοινότητας Πελάγους Αρκαδίας, τόνισε πως η λήψη υποστηρικτικών μέτρων είναι απαραίτητη, ενώ σημείωσε πως οι μεγάλοι πληθυσμοί των αγριογούρουνων δεν είναι επικίνδυνοι μόνο για τις καλλιέργειες, αλλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τους πολίτες. Δεν είναι λίγες οι φορές που αγριογούρουνα έχουν γίνει η αιτία τροχαίων, συχνά μάλιστα, θανατηφόρων. Τον ίδιο κίνδυνο σημείωσε και ο Κώστας Ντορόπουλος, Πρόεδρος Κοινότητας Ζευγολατιού Αρκαδίας, ο οποίος τόνισε πως η παράταση της κυνηγετικής περιόδου για τα αγριογούρουνα, όπως και η επιδότηση ηλεκτροφόρων καλωδίων θα μπορούσαν να προστατεύσουν τις καλλιέργειες. Ακόμα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει πρόνοια για την ένταξη των ζημιών των καλλιεργειών από αγριογούρουνα στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Σχόλια

Exit mobile version