home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Σημαντικές αναθέσεις για την ύδρευση σε Κρανίδι και Κοιλάδα

Σε ποια έργα προχωρά η ΔΕΥΑ Ερμιονίδας

Την προηγούμενη εβδομάδα κατά την 21η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας εγκρίθηκαν ομόφωνα δύο πολύ σημαντικές αναθέσεις που σχετίζονται με την ύδρευση του Κρανιδίου και της Κοιλάδας.

Η πρώτη ανάθεση είναι «εργασίες καθαρισμού γεωτρήσεων», ιδιοκτησίας της Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ. Άμεσος στόχος της ΔΕΥΑΕΡ είναι ο καθαρισμός και η ενεργοποίηση της υδροληψίας στη σημερινή θέση της Πυροσβεστικής- παλιά σφαγεία, η οποία παραμένει ανενεργή εδώ και αρκετά χρόνια.

Σκοπός της δημοτικής επιχείρησης είναι με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, βάση της σχετικής άδειας από την αρμόδια υπηρεσία, η άμεση επανένταξή της στο δίκτυο παροχέτευσης της ζώνης παροχής Κρανιδίου- Κοιλάδας. Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού στους καταναλωτές, αφού η ποιότητα του ύδατος που θα αντληθεί από τη συγκεκριμένη γεώτρηση αναμένεται να είναι καλύτερη των υπαρχουσών υδροληψιών.

«Η επικαιροποίηση της μελέτης για την Αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου», είναι η δεύτερη ανάθεση και ιδιαίτερα σημαντική, αφού θα διαθέτει η Δ.Ε.Υ.Α. Ερμιονίδας επικαιροποιημένη μελέτη και προσαρμοσμένη στις τρέχουσες ανάγκες του οικισμού, με άμεσο στόχο την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Κρανιδίου, προϋπολογισμού περίπου 3.800.000,00€.

Το συγκεκριμένο έργο εκτός του κοινωνικού αντικτύπου του, δεδομένου ότι θα παύσει την ταλαιπωρία των κάτοικων του Κρανιδίου από τις συχνές διαρροές και διακοπές υδροδότησης, θα έχει σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού καμιά σταγόνα νερού δε θα πηγαίνει χαμένη.

«Στη Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ προσπαθούμε για το καλύτερο και δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία να πάει χαμένη», αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ Αριστείδης Μπίμπας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button