home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Νίκος Γιαννακόπουλος: Αναγκαία η προστασία του Αρχαίου Θεάτρου στη Μεγαλόπολη

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού για ενέργειες στην περιοχή
Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης

Συνάντηση εργασίας είχε ο υπ. Βουλευτής Αρκαδίας Νίκος Γιαννακόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου και με επιτροπή του συλλόγου «Φίλοι του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης». Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η ανάγκη διάσωσης και αναπαλαίωσης του αρχαίου θεάτρου, όπως επίσης και το ζήτημα αναβάθμισης όλης της περιοχής.

Συζητήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι υπηρεσίες και οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε προχωρήσει η επικαιροποίησητων μελετών και των τεχνικών προδιαγραφών του έργου αποκατάστασης του θεάτρου. Στο επίκεντρο βρίσκεται η στήριξη των αναλημμάτων, η αποκατάσταση των κερκίδων και των λίθινων μερών του κοίλου, καθώς και η επανατοποθέτηση ευρημάτων στις αρχικές τους θέσεις και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Πρόκειται για έργο που όχι μόνο θα αναδείξει το μνημείο και τη θέση του στην ιστορική εξέλιξη των θεατρικών κτισμάτων κατά την αρχαιότητα, αλλά παράλληλα θα συνεισφέρει ώστε να αναβαθμιστεί ολόκληρη η περιοχή της Μεγαλόπολης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis