home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μια εβδομάδα πανηγύρι στη Μεσσήνη με Βορίδη και περίπτερο της Περιφέρειας

Προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας για την εικόνα και για την εμποροπανήγυρη
Μεσσήνη πανηγύρι

Κανονικά θα γίνει φέτος, μετά τρία χρόνια λόγω της πανδημίας, η άφιξη και η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας από την Ιερά Μονή του Βουλκάνου που συνοδεύεται από πανηγύρι μιας εβδομάδας. Στις εκδηλώσεις θα παραστεί ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Η εμποροπανήγυρη της Μεσσήνης στα πλαίσια των εκδηλώσεων θα διεξαχθεί από 21 έως και 27 Σεπτεμβρίου.

Περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην κεντρική πλατεία

Περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα φιλοξενηθεί στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, στη διάρκεια του φετινού πανηγυριού του Νησιού, από 21 μέχρι και 27 Σεπτεμβρίου.

Στο εν λόγω περίπτερο των 100 τ.μ. θα προβάλλεται στους επισκέπτες της πόλης, καθ’ όλο το πιο πάνω χρονικό διάστημα, το έργο της Περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, θα παρευρίσκεται στις 10.30 το πρωί αύριο Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, στον ναΐσκο της Αγίας Παρασκευής στη Μεσσήνη -προϊσταμένου του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου στην σχετική τελετή, στην οποία την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Ο περιφερειάρχης, όπως ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και οι τοπικές Αρχές θα παρακολουθήσουν την λιτάνευση της εικόνα στους δρόμους της Μεσσήνης μέχρι τον ναό της Ζωοδόχου Πηγής -μετόχι της Μονής Βουλκάνου- όπου θα γίνει και η εναπόθεσή της για 8ήμερο προσκύνημα, ενώ στη συνέχεια θα κάνει δηλώσεις στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.

Τα μέτρα της τροχαίας

Για την εικόνα

Τα μέτρα θα ισχύσουν τόσο κατά την άφιξη και τη λιτάνευση της εικόνας την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου όσο και κατά την αναχώρησή της την Τετάρτη 28 του μήνα.

Οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας που θα ισχύσουν στην πόλη της Μεσσήνης είναι οι εξής:

  • Απαγόρευση της κυκλοφορίας και στάθμευσης παντός είδους οχήματος και από τις δύο κατευθύνσεις στις οδούς Κ. Κρόμπα, Γ. Παπανδρέου, Μουλοβασίλη και Πολυτεχνείου.
  • Αποκλεισμός τμήματος της οδού Κ. Κρόμπα και εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω των οδών Σωτ. Πατατζή και 7ης Επαρχ. Οδού Μεσσήνης – Επικούριου Απόλλωνα
  • Αποκλεισμός τμήματος της οδού Γ. Παπανδρέου και εκτροπή κυκλοφορίας στην οδό Σωτ. Πατατζή και Αριστομένους
  • Αποκλεισμός τμήματος της οδού Πολυτεχνείου και εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Δ. Κούτσικα και Κολοκοτρώνη
  • Αποκλεισμός τμήματος της οδού Στ. Τσούση και εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Αγ. Νικολάου και στον κόμβο Μεσσήνης για τα βαρέα οχήματα
  • Αποκλεισμός τμήματος της οδού Δ. Κούτσικα και εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Κολοκοτρώνη, αποκλειστικά για την είσοδο των οχημάτων στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης.

Αυτές οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν για την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου και κατά τις ώρες 7.00 έως 14.00 και την Τετάρτη 28 του μήνα κατά τις ώρες 15.30 έως 21.30.

Για το πανηγύρι

Για την πραγματοποίηση του πανηγυριού οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν από 18 έως και 30 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Μεσσήνης είναι οι εξής:

  • Αποκλεισμός της οδού K. Κρόμπα από τη συμβολή της με την Αναγνωσταρά έως τη συμβολή της με την οδό Παπανδρέου
  • Αποκλεισμός των οδών Μητροπολίτη Χρυσοστόμου και Ζωοδόχου Πηγής από τη συμβολή της με την οδό Μητροπολίτη Χρυσοστόμου.

Από τις ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα άμεσης επέμβασης – εκτάκτου ανάγκης (ΕΛ.ΑΣ. – Π.Υ. & ΕΚΑΒ).

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis