home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
Πολιτική

Γιώργος Γαβρήλος: Φιμώνουν κάθε διαφορετική άποψη με το στραγγαλισμό του Επαρχιακού Τύπου

Σχόλιο με αφορμή το νέο Μητρώο Τύπου

Με αφορμή το νέο Μητρώο Τύπου, η Κυβέρνηση επιθυμεί να ελέγξει κάθε διαφορετική άποψη, που βρίσκει έκφραση μέσο του Επαρχιακού Τύπου. Η λίστα «Πέτσα» κατάφερε να χειραγωγήσει το σύνολο σχεδόν του κεντρικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου προς όφελος της Κυβέρνησης. Ήρθε η σειρά των μικρών ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, που δεν μπορούν βέβαια να ελεγχθούν στο σύνολό τους και γι’ αυτούς προκρίνεται ο οικονομικός και επιχειρηματικός στραγγαλισμός και η εξαφάνισή τους από το πεδίο της Ενημέρωσης.

Η αγωνία των μικρών ιδιοκτητών είναι μεγάλη. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών έπληξε και τις δικές τους μικρές επιχειρήσεις και εξαφάνισε και πολλές θέσεις εργασίας. Η επιβίωσή τους είναι οριακή και η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει τον κλάδο, αλλά και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για περισσότερη και καλύτερη ενημέρωση για τους πολίτες. Αυξάνοντας τις δαπάνες κυκλοφορίας των επαρχιακών εφημερίδων, βάζοντας προσκόμματα στην διατήρηση της άδειάς τους και μειώνοντας την κρατική στήριξή τους, θα μείνουν τελικά «ζωντανοί» μόνο οι μεγάλοι των Αθηνών. Ποιοι είναι οι λόγοι της αύξησης των εξόδων μίας περιφερειακής εφημερίδας; Πόσο θα κοστίσει όλο αυτό στις ήδη χειμαζόμενες επιχειρήσεις τους και σε ποιο βαθμό θα ωφεληθεί ο αναγνώστης τους; Η Κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν επιθυμεί τη συνέχιση της ύπαρξης του περιφερειακού τύπου. Δεν εκτιμά και δεν επιθυμεί την προσφορά του στην ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών. Αντί να διορθώσει τα «κακώς κείμενα» και να στηρίξει τους μικροεπιχειρηματίες και δημοσιογράφους του επαρχιακού τύπου, που σέβονται τους κανόνες και τη δεοντολογία, βάζει λουκέτα.

Είναι χρέος κάθε ενεργού πολίτη και όλων των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, να σταθούν δίπλα στους μικρούς ιδιοκτήτες επαρχιακού τύπου προς όφελος της ενημέρωσης, της πολυφωνίας και της ίδιας εν τέλει της δημοκρατίας, που στις μέρες μας, με την Κυβέρνηση της ΝΔ, δέχονται πολλαπλά χτυπήματα.

Γιώργος Γαβρήλος
Γιώργος Γαβρήλος

Γιώργος Γαβρήλος, δικηγόρος, εργατολόγος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button