Home design

Στο φως τα σχέδια για το νέο νοσοκομείο Σπάρτης

Υλοποιείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στη δημοσιότητα ήρθαν τα σχέδια για το νέο νοσοκομείο Σπάρτης, που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025. Η υλοποίηση του έργου γίνεται με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο του Ιταλού Ρέντσο Πιάνο (Renzo Piano Building Workshop).

Χαρακτηριστικό του νέου νοσοκομείου θα είναι η στενή σχέση του με τη φύση, καθώς τα δέντρα αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον του νοσοκομείου. Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης θα αποτελείται από τρεις ορόφους και θα καταλαμβάνει έκταση 22.436 τετραγωνικών μέτρων, ενώ θα έχει μήκος 115 μέτρα. Στους τρεις ορόφους θα λειτουργούν μονάδες νοσηλείας και εξωτερικά ιατρεία, ενώ υποστηρικτικές  για το νοσοκομείο λειτουργίες θα φιλοξενούνται σε τρία υπόγεια επίπεδα. Στον περιβάλλοντα χώρο θα υπάρχουν πάρκα, χώροι παιχνιδιού, αλλά και ειδικά διαμορφωμένοι κήποι για άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες.

Στο ίδιο πλαίσιο θα υλοποιηθούν δύο ακόμα νοσοκομειακές μονάδες, το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, τα οποία επίσης βάσει προγραμματισμού θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο 2025.

Σχόλια

Exit mobile version