home design

Αίγινα: Στόχος δολιοφθοράς ο υποθαλάσσιος αγωγός υδροδότησης

Με εκρηκτικά έχουν αποπειραθεί την καταστροφή του

Στόχος δολιοφθορέων έχει καταστεί ο υποθαλάσσιος αγωγός υδροδότησης στην Αίγινα. Οι προσπάθειες καταστροφής του αγωγού είχαν ξεκινήσει ήδη το 2020, οπότε και κατασκευάστηκε. Προτού ακόμα τεθεί σε λειτουργία, άγνωστοι είχαν ανοίξει τρύπες στους σωλήνες του αγωγού που μεταφέρει εδώ κι ένα χρόνο πόσιμο νερό στο νησί.

Ωστόσο, η κατάσταση έχει κλιμακωθεί σοβαρά τη φετινή χρονιά, καθώς καταγράφονται δύο απόπειρες καταστροφής του με τη χρήση εκρηκτικών μηχανισμών. Η πρώτη σημειώθηκε τον Μάιο όταν πραγματοποιήθηκε έκρηξη λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από την ακτή, προκαλώντας τη δημιουργία κρατήρα ενός μέτρου πλησίον της προστασίας του αγωγού.

Η δεύτερη απόπειρα με εκρηκτικό μηχανισμό καταγράφηκε μόλις πριν λίγες εβδομάδες, το βράδυ της 13ης Ιουλίου 2022. Αυτή τη φορά τα εκρηκτικά τοποθετήθηκαν σε βάθος 14 μέτρων, σε απόσταση 300 μέτρων από την ακτή. Το σημείο τοποθέτησης, όπως και τα ίχνη που βρέθηκαν, καταδεικνύουν πως αυτή τη φορά οι δράστες είχαν οργανωθεί και διέθεταν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες. Μάλιστα, η έκρηξη που πραγματοποιήθηκε προκάλεσε ρήγμα 8 εκατοστών στον αγωγό. Ωστόσο, η λειτουργία του συνεχίστηκε κανονικά και μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η επισκευή του.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version