home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Αγανακτισμένος δημότης: Γιατί πληρώνω δημοτικά τέλη στα Λευκάκια, ενώ δεν έχω τις παροχές που έχει η πόλη του Ναυπλίου;

Επιστολή προς τον Δήμο Ναυπλιέων: Καμιά απάντηση στις ερωτήσεις του, καταγγέλλει ο δημότης
Δημαρχείο Ναυπλίου μπλε χρώμα (2)

Είδε κι αποείδε ένας αγανακτισμένος δημότης και αφού δεν έλαβε την απάντηση που περίμενε από το δήμο Ναυπλιέων, δημοσιοποίησε το πρόβλημά του. Το ερώτημα του κου Ευάγγελου Φραμπασχάλη, αφορά το εξοχικό του στα Λευκάκια. Και το ερώτημά του είναι: «Γιατί πληρώνω αυτά τα δημοτικά τέλη ενώ δεν έχω τις παροχές που έχει η πόλη του Ναυπλίου (1,72€/ τ.μ.)».

Ο δημότης είχε επικοινωνήσει με το δήμο και ανέμενε μια απάντηση – όπως αναφέρει στην επιστολή του – την οποία δεν έλαβε ποτέ.

Η επιστολή του δημότη

Προς τον Δήμο Ναυπλιέων,

Αγαπητοί κύριοι, Διατηρώ εξοχική κατοικία από το 2007 στο Δήμο Ναυπλίου και συγκεκριμένα στο ΔΔ Λευκακίων.

Προσπάθησα πριν αρκετό καιρό να βρω μία απάντηση σε ένα πολύ σοβαρό ερώτημα, και συγκεκριμένα για το ύψος των δημοτικών τελών. Επικοινώνησα με το γραφείο του Δημάρχου, όπου μία ευγενέστατη κυρία κατέγραψε το ερώτημα μου, δεσμεύτηκε πως θα ενημερώσει κάποιον και πως θα με καλέσουν για να μου δώσουν απάντηση, και τις δύο φορές που κάλεσα. Φυσικά κανείς δεν επικοινώνησε μαζί μου, όχι ότι περίμενα κάποια απάντηση.

Η ερώτηση λοιπόν ήταν γιατί πληρώνω αυτά τα δημοτικά τέλη ενώ δεν έχω τις παροχές που έχει η πόλη του Ναυπλίου (1,72€/ τ.μ.).

Συγκεκριμένα δεν έχω:

  • Αποχέτευση (παρόλο που μέρος του ΔΔ έχει, στον οικισμό μας ακόμα δεν έχει γίνει κάποιο έργο).
  • Δημοτικό φωτισμό (για γέλια, αν δεν έχεις φακό το βράδυ καλύτερα μείνε μέσα).
  • Αποκομιδή απορριμμάτων. Μόλις δύο φορές την εβδομάδα που όπως καταλαβαίνετε στην περίοδο που έχει  ιδιαίτερη επισκεψιμότητα ο δήμος τα σκουπίδια ξεχειλίζουν στους έτσι και αλλιώς λιγοστούς και κατεστραμμένους κάδους. Και φυσικά ούτε λόγους γίνεται για κάδους για διαχωρισμό απορριμμάτων σε οργανικά και ανόργανα (ανακύκλωσιμα υλικά). Ούτε φυσικά φροντίδα για την αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων.
  • Οδοκαθαριστές δεν έχουμε δει παρά ελάχιστες φορές και αυτές σε περιόδους εορτών και αργιών, και φυσικά μόνο στο κέντρο του χωριού και πουθενά αλλού.

Σε μία πρόχειρη αναζήτηση που έκανα στο διαδίκτυο ενδεικτικά αναφέρω δημοτικά τέλη άλλων Δήμων:

  • Δήμος Κηφισιάς 1,04€ (στις πυρόπληκτες περιοχές) έως 1,26€ και στην περιοχή της Εκάλης 1,70€ (Ναι πιο φτηνά από το Ναύπλιο)
  • Δήμος Γλυφάδας 1,45€
  • Δήμος Αγίας Παρασκευής 1,12€
  • Δήμος Ηλιούπολης 1,28€
  • Δήμος Αμαρουσίου 1,28€
  • Δήμος Βριλησσίων 1,12€
  • Δήμος Φιλοθέης 1,67€
  • Δήμος Παπάγου  1,50€
  • Δήμος Χολαργού 1,49€

Ας μου απαντήσει λοιπόν κάποιος γιατί στον Δήμο Ναυπλιέων πληρώνω 1,72€/τ.μ. και τί παραπάνω έχω ως ανταποδοτικές υπηρεσίες, σε σύγκριση με τους κατοίκους των Δήμων που ενδεικτικά ανέφερα πιο πάνω.

Φραμπασχάλης Ευάγγελος

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Πληρώνεις αγαπητέ τον χειρότερο δήμαρχο από εποχής Βασιλιά Όθωνα.
    Το Ναύπλιο κατάντησε ένας σκουπιδότοπος,γεμάτος γκράφιτι παντού,φωτισμός του 1880,αγάλματα και μνημεία παρατημένα,το ονο που τον νοιάζει,τρομάρα του,είναι οι εκδηλώσεις και το κοστούμι που φοράει!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis