home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeatured

Αργολίδα: Ανοίγει ο δρόμος για νέα μεγάλη τουριστική επένδυση 5άστερου ξενοδοχείου

Θα έχει 304 δωμάτια, πισίνες και spa δυναμικότητας 100 ατόμων

Ανοίγει ο δρόμος για τη μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αργολίδα. Αφορά το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό project της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας Utherton Ltd, με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro, στην Ερμιόνη και συγκεκριμένα στη θέση Κουβέρτα – Πέρλε – Μπουρλότο, που θα διαθέτει μεταξύ άλλων, 304 δωμάτια, πισίνες και spa δυναμικότητας 100 ατόμων.

Στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας γνωμοδότησε θετικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου.

Τι αφορά η επένδυση

Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Infinity, δυναμικότητας 304 κλινών, που θα περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα (δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα), κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, spa δυναμικότητας 100 ατόμων, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής.

Θα κατασκευαστεί σε έκταση 75 περίπου στρεμμάτων και η συνολική δόμηση θα ανέλθει σε 13.554 τ.μ.

Στην έκταση βρισκόταν το παλιό ξενοδοχείο Costa Perla, δυναμικότητας 362 κλινών. Ξεκίνησε το 1973 και λειτούργησε ως ξενοδοχείο 3 αστέρων έως το 2009.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου ενέκρινε ήδη από το 2021 τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου. Στο πλαίσιο του νέου σχεδιασμού για την ανάπτυξη του ακινήτου, προβλέπονται μεταξύ άλλων τα εξής:

Κατεδάφιση/καθαίρεση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών

Κατασκευή νέων κύριων και βοηθητικών κτιριακών εγκαταστάσεων ξενοδοχείου

Διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου και των δωμάτων των υπόσκαφων κτιρίων με επιχώσεις αξιοποιώντας προϊόντα εκσκαφών, φυτεύσεις και μεταφυτεύσεις υφιστάμενων ειδών εντός της έκτασης

Ανακατασκευή / επισκευή τριών νομίμως υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του παλιού ξενοδοχείου που εμπίπτουν κατά τμήματα εντός ζώνης αιγιαλού-παραλίας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

Την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου έχει αναλάβει το γραφείο Mold Architects.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button