home design

Διήμερο αφιέρωμα στη Ρόζα Εσκενάζυ στην Κορινθία

«Μία φωνή για τη ζωή, μια ζωή για τον θρύλο»

Διήμερο αφιέρωμα στη Ρόζα Εσκενάζυ πραγματοποιείται στην Κορινθία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Το αφιέρωμα με τίτλο «Μία φωνή για τη ζωή, μια ζωή για τον θρύλο» τιμά την εμβληματική μορφή του ρεμπέτικου και σμυρναίικου τραγουδιού, που με τη φωνή και την προσωπικότητά της κατάφερε να αφήσει το δικό της σημάδι στην ελληνική μουσική. Σήμερα μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Στόμιο Κορινθίας, όπου έχει ταφεί η εβραϊκής καταγωγής ερμηνεύτρια.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου (ώρα 20:00)

Στην Πλατεία Ηλιοπούλου (Συνοικισμός Κορίνθου) πραγματοποιείται μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη μεγάλη τραγουδίστρια με τη συμμέτοχη των: Κρητούλας Λαρδά (φωνή), Βασίλη Καλαγκιά (ούτι, κιθάρα), Θάνου Καρανάσιου (βιολί), Μάριου Καραχάλιου (κανονάκι), Αδριανού Κατσούρη (κρουστά). Κείμενα-παρουσίαση: Γιώργος Κόνδης.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου (ώρα 19:30)

Στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, ο καθηγητής του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, Γιώργος Κόνδης, θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Ρόζα Εσκενάζυ: μια φωνή για τη ζωή, μια ζωή για τον θρύλο», ενώ θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ του Roy Sher «Καναρίνι μου γλυκό» (Ισραήλ-Γαλλία-Ελλάδα, 2011|Διάρκεια: 94’)

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Το αφιέρωμα διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες» από το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας, σε συνεργασία με τη Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου: 275410 71690 (καθημερινά, εκτός Δευτέρας, 08:30-14:00)

Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version