Home design
home design

Θαυματουργά μέσα για τον βραδινό ύπνο

Απλά βήματα για σωστό ύπνο και δημιουργία ασπίδας υγείας και ομορφιάς

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Θαυματουργά μέσα για τον βραδινό ύπνο
υπνος

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο βραδινός ύπνος, τουλάχιστον επτά ωρών, ενισχύει τον οργανισμό μας γι αυτό είναι και δυσαναπλήρωτος. Αυτό όμως που πολλοί αγνοούν ή δεν το λαμβάνουν σοβαρά είναι ότι ο ύπνος σε λάθος θέση ή με ανθυγιεινό ύφασμα μαξιλαροθήκης, μας κάνει να φαινόμαστε κουρασμένοι, αν και έχουμε κοιμηθεί αρκετά.

Ακολουθώντας όμως τις οδηγίες των δερματολόγων, με μερικά απλά βήματα μπορούμε να φαινόμαστε φρέσκοι όταν ξυπνάμε και να προστατέψουμε ακόμα και το πρόσωπό μας από τις ρυτίδες.

 Θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν κοιμάστε στο πλάι, το δέρμα ζαρώνει, αφού ασκείται πίεση μόνο στη μία πλευρά του προσώπου. Αντίθετα, ο ύπνος ανάσκελα καταπολεμά τα ανεπιθύμητα σημάδια στο δέρμα μας».

Σημαντικό ρόλο παίζουν όμως και τα υλικά των μαξιλαριών, όπως και των σεντονιών. Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες π.χ. λειτουργού καταπραϋντικά για το δέρμα μας και αυτό το αισθανόμαστε κάθε φορά που αγγίζουμε προϊόντα μεταξιού, πόσο μάλλον όταν ακουμπάμε εκεί το πρόσωπό μας.

Όμως πέρα από τα υλικά των μαξιλαριών και των σεντονιών δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη μάσκα ύπνου, η οποία ελαττώσει σημαντικά τον σχηματισμό ρυτίδων, προστατεύοντας το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου μας, την περιοχή γύρω από τα μάτια.

Όσο κι αν ο επαρκής ύπνος, προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο δέρμα μας, δεν θα πρέπει να αγνοούμε τις επιδράσεις του φυσικού περιβάλλοντος κατά την διάρκεια της ημέρες. Υπεριώδης ακτινοβολία, σκόνη, βιομηχανικοί ρύποι κλπ. οδηγούν στην απώλεια κολλαγόνου και το σχηματισμό ρυτίδων.

Ας δούμε επομένως την νύχτα ως μια ευκαιρία για την ανάπλαση του δέρματος, χρησιμοποιώντας προϊόντα όπως η ρετινόλη.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis