Home design
home design

Σπέτσες: Η τουρκική ναυαρχίδα στην πυρά

Όλα έτοιμα για την Αρμάτα στο νησί του Αργοσαρωνικού

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Σπέτσες: Η τουρκική ναυαρχίδα στην πυρά
Σπέτσες Αρμάτα

Πλησιάζει η ώρα για την Αρμάτα στο νησί των Σπετσών και η φετινή διοργάνωση αναμένεται να εντυπωσιάσει περισσότερο από ποτέ τους επισκέπτες του νησιού. Η πυρπόληση του ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας θα είναι αυτή τη χρονιά ιδιαίτερα ξεχωριστή, καθώς έχει κατασκευαστεί το μεγαλύτερο μέχρι στιγμής ομοίωμα της ναυαρχίδας. Το ομοίωμα έχει πάρει ήδη τη θέση του στο λιμάνι των Σπετσών και το μέγεθός του προϊδεάζει όσους το βλέπουν για το πόσο φαντασμαγορική θα είναι η αναβίωση της ναυμαχίας. Το μέγεθος αλλά και η φροντίδα στις λεπτομέρειες καταδεικνύουν την επιμέλεια με την οποία χειρίζεται το νησί των Σπετσών την αναβίωση μιας από τις σημαντικότερες στιγμές του απελευθερωτικού αγώνα.

200 χρόνια μετά από τη ναυμαχία και την πυρπόληση του τουρκικού στόλου ο Δήμος Σπετσών έχει φροντίσει να οργανώσει μια μοναδική σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει τους ήρωες του νησιού που συνέβαλαν με τη μαχητικότητά τους στον αγώνα για απελευθέρωση. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, οπότε το εκπληκτικό ομοίωμα θα οδηγηθεί στην πυρά. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό θέαμα που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όσων καταφέρουν να το απολαύσουν.

Οι εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από τις 20 Αυγούστου με ένα πλούσιο πρόγραμμα σε διαφορετικά σημεία του νησιού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, ιστορικές εκθέσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και μια διαδραστική ψηφιακή έκθεση για τα παιδιά. Ξεχωριστή θέση στο φετινό πολιτιστικό πρόγραμμα αποτελούν η συναυλία του Γιώργου Θεοφάνους την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, και η παρουσία της Φιλαρμονικής Κέρκυρας που θα γεμίσει μελωδίες το νησί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, λίγες ώρες πριν την πυρπόληση της Αρμάτας.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis