home design 800x400
home design 1170Χ320

Ο παράδεισος με τα 39 ροζ φλαμίνγκο στο Ναύπλιο – Το χρώμα της φλόγας στον υγρότοπο

Εικόνες και χρώματα που σπάνια συναντάς στην Ελλάδα. Ένα θέαμα που αν είσαι τυχερός και απολαύσεις θα θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή
Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο ΦΩΤΟ Θάνος Κομνηνός (2)

Τριάντα εννέα Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο έκαναν εντυπωσιακές χαμηλές πτήσεις πάνω από την πόλη, στο μεταναστευτικό τους πέρασμα από την περιοχή, με …διάδρομο προσγείωσης τον υδροβιότοπο. Ανάμεσά τους και πολλά μωρά Φλαμίνγκο.

Εικόνες και χρώματα που σπάνια συναντάς στην Ελλάδα. Ένα θέαμα που αν είσαι τυχερός και απολαύσεις θα θυμάσαι σε όλη σου τη ζωή.

Ο υγρότοπος με τα Φοινικόπτερα έμοιαζε με εξωτικό μέρος, υπενθυμίζοντας πόση προσπάθεια χρειάζεται ακόμα από τον άνθρωπο για την προστασία του.

Φωτογραφίες με Φλαμίνγκο στο Ναύπλιο

Δείτε όλες τις φωτογραφίες με τα Φλαμίνγκο που κατέγραψε ο Θάνος Κομνηνός. Ο Ναυπλιώτης φαρμακοποιός αποτύπωσε τις υπέροχες εικόνες με το φωτογραφικό του φακό, αιχμαλωτίζοντας την ζωή των πολύχρωμων Φλαμίνγκο και το χρώμα της φλόγας των Φλαμίνγκο, στην ακροθαλασσιά της παραλιακής.

Οι 39 ιπτάμενοι μετανάστες παρέμειναν στο Ναύπλιο μόνο για λίγες ώρες μετατρέποντας σε παράδεισο την περιοχή και συνέχισαν το ταξίδι τους. Τα φτερά τους διαθέτουν διάφορες αποχρώσεις του πορτοκαλί και του ροζ χρώματος.

Ο υδροβιότοπος του Ναυπλίου, παρότι έχει «βιαστεί» από τις ανθρώπινες παρεμβάσεις συνεχίζει να αποτελεί ένα άκρως εντυπωσιακό μέρος με σπάνια ομορφιά που λίγοι αναγνωρίζουν.

Τα φλαμίνγκο που φτάνουν συχνά στο Ναύπλιο κατά τη διάρκεια του μεταναστευτικού τους ταξιδιού έχουν χαρακτηριστικό ροζ φτέρωμα. Είναι ψηλόλιγνα με λεπτά πόδια και γαμψή μύτη. Τα φλαμίνγκο σταθμεύουν στην Παραλιακή, αφού στο υγρότοπο βρίσκουν την απαραίτητα τροφή, γαρίδες, άλγες, και υδρόβια φυτά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis