home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πελοπόννησος: Έστελνε μηνύματα με φωτογραφίες ανήλικης ερωτικού περιεχομένου και εκβίαζε για χρήματα – Τον βρήκε η αστυνομία Καλαμάτας

Συνελήφθη άτομο για πορνογραφία ανηλίκων στην Αττική
κορίτσι σε κούνια

Μηνύματα με φωτογραφίες ανήλικης ερωτικού περιεχομένου είχε στην κατοχή του ένας άντρας που η αστυνομία μετά από καταγγελίες έφτασε στα ίχνη του.

Όλα ξεκίνησαν όταν καταγγέλθηκε από μία γυναίκα ότι φωτογραφίες από την εποχή που ήταν ανήλικη στέλνονταν από άγνωστο σε συγγενικό της πρόσωπο και απαιτούσε χρηματικό αντάλλαγμα.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας μετά από έρευνα, κατάφερε να ταυτοποιήσει την εμπλοκή ενός άντρα που εντοπίστηκε στην Αθήνα. Παράλληλα εξακριβώθηκε και η εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων ανηλίκων. Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε στην Αττική, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Η αστυνομία και η ανακοίνωση

Αναλυτικά, περιγράφει την εξιχνίαση της υπόθεση πορνογραφίας στην Πελοποννήσου η αστυνομία σε ανακοίνωσή της:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας συνελήφθη άτομο και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, γενετήσιες πράξεις με ανήλικους, κατάχρηση ανηλίκων και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Ειδικότερα, προηγήθηκε καταγγελία ημεδαπής, σύμφωνα με την οποία συγγενικό της πρόσωπο έγινε αποδέκτης μηνυμάτων, τα οποία περιείχαν φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της καταγγέλλουσας όταν ήταν ανήλικη, ενώ συγχρόνως ο άγνωστος αποστολέας απαιτούσε από το συγγενικό της πρόσωπο, παρόμοιες πράξεις έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα, από την οποία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του συλληφθέντα στην παράνομη δραστηριότητα, ενώ παράλληλα εξακριβώθηκε και η εμπλοκή του σε κατ’ εξακολούθηση ασελγείς πράξεις σε βάρος ακόμα τεσσάρων ανηλίκων.

Η σύλληψη του δράστη πραγματοποιήθηκε, προχθές (7.9.2022) στην Αττική, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητός σκληρός δίσκος, με πλήθος οπτικοαστικού υλικού, ερωτικού περιεχόμενου του δράστη με τις ανωτέρω ανήλικες, 203 ψηφιακοί δίσκοι “CD”, 7 φορητοί σκληροί δίσκοι, 2 κάμερες, 5 κινητά τηλέφωνα, 3 φορητές μονάδες αποθήκευσης “usb” και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ διερευνάται το πλήρες εύρος της εγκληματικής του δραστηριότητας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis