home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σβήνουν τα φώτα στο Ναύπλιο και όλες τις πόλεις για εξοικονόμηση ενέργειας 

Τί θα γίνει τα Χριστούγεννα με τον ενεργοβόρο φωτισμό
Μπούρτζι

Η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας σβήνει τα φώτα σε όλη την Ελλάδα. Τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών έχουν ήδη ζητήσει από τους δήμους σε όλη τη χώρα να προχωρήσουν σε περισσότερο από 10% εξοικονόμηση ενέργειας. Μάλιστα, και η περίοδος των Χριστουγέννων έχει ήδη μπει στο τραπέζι των περικοπών λόγω του ενεργοβόρου φωτισμού που συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια. Η σύσταση προς τους ΟΤΑ περιλαμβάνει τον περιορισμό του χριστουγεννιάτικου, αλλά και του δημόσιου φωτισμού εκεί που δεν χρειάζονται. Ακόμα, στην οδηγία για την εξοικονόμηση ενέργειας περιλαμβάνονται γυμναστήρια, κολυμβητήρια και κτηριακές υποδομές.

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της ΚΕΔΕ με τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, ώστε να ανακοινωθεί το ποσοστό επιχορήγησης που θα δοθεί επιπλέον στους δήμους για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων.

Στο θέμα της προσπάθειας εξοικονόμησης ενέργειας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, κύριος Σταϊκούρας σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3. Ο υπουργός τόνισε πως αν και ακόμα δεν έχουν σημειωθεί τα προσδοκώμενα αποτελέσματα «θα υπάρξει ένταση των προσπαθειών, ώστε όλοι να συμβάλλουν στο δημόσιο, για να μπορέσουμε πρώτα από όλα να οριοθετήσουμε και να ορίσουμε υπεύθυνους και μετά να κάνουμε εξοικονομήσεις. Αν από κάποιο στάδιο δεν υπάρχουν συγκεκριμένα απτά αποτελέσματα μείωσης κατανάλωσης στο Δημόσιο, τότε υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Άγγελος Τ.

    Μαζί με τα φώτα σβήνει και ο πολιτισμός.
    Ξυπνάτε όσο είναι νωρίς ακόμα, το σκοτάδι που έρχεται θα είναι βαθύ…
    Βουτήξτε το μυαλό στην λογική και κάντε επιτέλους τις συνδέσεις. Πέρυσι ήταν ο κοβιντ, φέτος η ενεργειακή κρίση και μόλις η καραμέλα λιώσει θα πιάσουμε αυτή της επισιτιστικής κρίσης.
    Κάποιοι τα χουν βάλει με την ανθρωπότητα ή μου φαίνεται;

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis