home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αννίβας Παπακυριακός για τις καταστροφές στις καλλιέργειες

Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας στηρίζει τους αγρότες της περιοχής και τα αιτήματά τους για στήριξη από τον ΕΛΓΑ
Αννίβας Παπακυριακός Σύσκεψη

Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Νίκο Ρόζο, ο κύριος Παπακυριακός εξέφρασε τα αιτήματα των καλλιεργητών για τη στήριξή τους από τον ΕΛΓΑ. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν πλήξει τις φετινές καλλιέργειες, με πολλούς παραγωγούς να χάνουν τα εισοδήματά τους και να καλούνται να ανταπεξέλθουν σε υψηλά κόστη για τις επιδιορθώσεις των ζημιών.

Μετά τη συνάντηση ο αρμόδιος Υπουργός ανακοίνωσε πως οι αναγγελίες που έχουν ήδη γίνει στον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή θα εξεταστούν θετικά, ανεξάρτητα από το εάν καλύπτουν τα κριτήρια που σχετίζονται με τις θερμοκρασίες, το ύψος βροχόπτωσης, κτλ. Ακόμα, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε πρόσληψη επιπλέον εκτιμητών στον ΕΛΓΑ, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκτίμησης ζημιών και αποζημιώσεων. Πρόκειται για εξέλιξη που ικανοποίησε τον Δήμο Βέλου-Βόχας και τα αιτήματα που είχε θέσει.

Υπενθυμίζεται πως όσοι επιθυμούν να δηλώσουν τις ζημιές που υπέστησαν από τις βροχοπτώσεις στο Δήμο Βέλου-Βόχας μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους έως και την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis