home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΥγείαΕλλάδαΕυρώπηFeatured

Κλιματιστικό εισιτήριο ετοιμάζει η Κυβέρνηση

Με πρόσχημα τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει καταλήξει στην απόφαση για το λεγόμενο «κλιματικό εισιτήριο» δηλαδή την επιδότηση του εισιτηρίου για χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αντί της χρήσης του αυτοκινήτου για επαγγελματίες με συγκεκριμένες ανάγκες μετακίνησης από και προς τον τόπο εργασίας τους, αλλά και ενδιάμεσα σε περιοχές που καλύπτονται από δημόσια μέσα μεταφοράς. Όμως αυτό δεν δείχνει αρκετό αφού απευθύνεται κυρίως στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και σε κάποιες μικρότερες πόλεις ακόμα με δημόσια αστική συγκοινωνία. Βασικός στόχος είναι η μείωση της κατανάλωσης καυσήμων και η προστασία του περιβάλλοντος, μια πολιτική που θα μπορούσε να είχε εφαρμοστεί εδώ και χρόνια και πολύ πιο πριν εμφανιστούν έντονα τα σημάδια της κλιματικής κρίσης.

Με γκάου-λάϊτερ τους Γερμανούς

9 euro ticket 1200
Quelle: BMDV

Οι επιτελείς του πρωθυπουργικού γραφείου φαίνεται ότι πείστηκαν στην επιδότηση των εισιτηρίων, από το γερμανικό μοντέλο, όπου το Βερολίνο επιδότησε το μηνιαίο εισιτήριο όσων χρησιμοποιούν τα εκεί Μέσα Μεταφοράς, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην πληρώνει παρά 9 ευρώ το μήνα στα ΜΜΜ, αντί για 85- 90 που κοστίζει κανονικά η κάρτα απεριορίστων διαδρομών στο Βερολίνο ή 115 που κοστίζει σε άλλες γερμανικές πόλεις όπως το Αμβούργο ή 227,50 το Μόναχο. Βέβαια υπάρχουν και προσφορές άκρως ελκυστικές  όπως 129,90ευρώ με ελεύθερη είσοδο στα περισσότερα γνωστά μουσεία του Μονάχου.

Το εισιτήριο των 9 ευρώ ήταν ένα γερμανικό πρόγραμμα μέσω του οποίου οι επιβάτες μπορούσαν να ταξιδεύουν με 9 ευρώ το μήνα με τοπικές και περιφερειακές συγκοινωνίες σε όλη τη Γερμανία. Τα εισιτήρια ίσχυαν για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο του 2022.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button