home design

Κινηματογραφικές βραδιές στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας

Χώρος πολιτισμού το σωφρονιστικό ίδρυμα Τίρυνθας

Τρεις ξεχωριστές κινηματογραφικές βραδιές θα πραγματοποιηθούν στον χώρο των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας. Η διεύθυνση των φυλακών σε στενή συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και στη Δια Βίου μάθηση” του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις. Στόχος είναι ο χώρος σωφρονισμού να γίνει και χώρος πολιτισμού, δημιουργίας και τέχνης. Η πρώτη κινηματογραφική βραδιά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου με τη μικρού μήκους ταινία «FIORI» του Κρίστιαν Ξυπολιά, ενώ πραγματοποιήθηκε και συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ.. Ο Γιώργος Ντέμος, συνεργάτης του Μεταπτυχιακού, η Κατερίνα Καραναγνώστη και η Σοφία Μιχαλοπούλου, μεταπτυχιακοί φοιτητές, θα παρουσιάσουν το μάθημα κινηματογράφου που έκαναν στις φυλακές Ναυπλίου και Τρίπολης (2021-22). Ο συνεργάτης του Μεταπτυχιακού, Νίκος Πιστεύος  θα παρουσιάσει την ταινία μικρού μήκους, «Το χρέος», που δημιούργησαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και 1ου ΕΚ. Άργους. Το ίδιο βράδυ θα υπάρξει και έκθεση κούκλας, με κούκλες μεταπτυχιακών φοιτητών που συμμετείχαν στο φετινό Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, αλλά και με κούκλες άλλων ετών. Την έκθεση επιμελείται η Μαριάννα Μπορμπόλη.

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. ο συνεργάτης του Μεταπτυχιακού, Νίκος Βουτενιώτης, θα προβάλλει αποσπάσματα από γνωστές κινηματογραφικές ταινίες. Τα τραγούδια των έργων αποδίδουν η Αθηνά Δημητρακοπούλου και η Ίλια Κοντού. Επίσης, θα προβληθεί «Ο κούκος», ταινία μικρού μήκους του Νίκου Βουτενιώτη.

Οι εκδηλώσεις είναι κλειστές και λειτουργούν με προσκλήσεις. Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε τις κινηματογραφικές βραδιές, επικοινωνήστε εγκαίρως στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία σας προς την Β. Μιχαήλ στο  prison.edu2022@gmail.com (όνομα, επίθετο, όνομα πατέρα, αρ. ταυτότητας και διεύθυνση)

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα
Exit mobile version