home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

Ναύπλιο: Γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου το εξωκλήσι της Παναγίας της Κατακεκρυμμένης

Χτισμένο στον απόκρημνο βράχο πάνω από την παραλία της Καραθώνας

Στις 8 Σεπτεμβρίου γιορτάζει το εκκλησάκι της Παναγίας της Κατακεκρυμμένης ή Παναγίας των Βράχων στην περιοχή της Καραθώνας. Το εξωκλήσι, χτισμένο κατά τον 15ο αιώνα στη θέση του αρχαίου ιερού της Ακραίας Ήρας, δεσπόζει επιβλητικό εδώ και αιώνες με θέα τον αργολικό κόλπο. Αν και δεν είναι γνωστές πολλές πληροφορίες, φαίνεται πως η εκκλησία λειτουργούσε ως καταφύγιο για μοναχούς σε επιδρομές ληστών και πειρατών. Η θέση της μέσα στα βράχια τους παρείχε την απαραίτητη προστασία, γι’ αυτό και ονομάστηκε “κατακεκρυμμένη”, ενώ ακόμα διαθέτει πολεμίστρες, αλλά και την εικόνα ενός μικρού κάστρου.

Το εσωτερικό της μαρτυρά αγιογραφίες που χρονολογούνται τουλάχιστον από το 1609, με πολλές παλιές εικόνες να έχουν βρεθεί σε μία κρύπτη εντός του ιερού. Τη συντήρηση της εκκλησίας είχαν αναλάβει παλαιότερα οι υποδηματοποιοί της πόλης, ενώ σήμερα ο ναός συντηρείτε από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της εκκλησίας θα λάβει χώρα ο εσπερινός στις 6.00 μ.μ. την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου. Ο Όρθρος θα τελεστεί στις 7.30 π.μ. την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button