home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτισμός

Ναύπλιο: Εκδηλώσεις για την επέτειο Μνήμης 100 Χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Την οργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου (ΙΒΠ)

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου (ΙΒΠ) οργανώνουν εκδηλώσεις για την επέτειο Μνήμης 100 Χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Δημήτρης Κωστούρος, σήμερα Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, άνοιξε την έκθεση με θέμα «Ενδυματολογικοί Κώδικες: Τα ενδύματα των προσφύγων της Μικράς Ασίας απ’ τις Συλλογές του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου» στον πολιτιστικό χώρο του ΙΒΠ «Σοφρώνη 13».

Η έκθεση περιλαμβάνει τοπικές φορεσιές και φωτογραφικό υλικό τόσο απ’ τη Μικρά Ασία όσο και απ’ τις περιοχές μετεγκατάστασης των προσφύγων στην Ελλλάδα. Σκοπό έχει ν’ αναδείξει την ποικιλομορφία των ελληνικών κοινοτήτων της Μικράς Ασίας, να τονίσει τη δυναμική του ενδύματος να ορίζει πολιτισμικές ταυτότητες και να είναι κινητήρια δύναμη μνήμης.

Η έκθεση θα λειτουργεί για το κοινό από το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου τις ώρες 10.00-14.00, κάθε μέρα.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου από τις 10.00-15.30 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Μικρά Ασία: Ιστορία-Πολιτισμός» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Harvard. Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο email [email protected] ή στο τηλέφωνο 2752028947 (Κασσιανή Πλατή 9.00-14.00).

Τις Τετάρτες του μηνός Σεπτεμβρίου θα γίνονται εκδηλώσεις σχετικές με τη Μικρασιατική Καταστροφή όπως παρουσίαση βιβλίου, προβολή ταινίας, συζητήσεις για τους πρόσφυγες του συνοικισμού «Νέο Βυζάντιο» και της Νέας Κίου, στην αυλή του Μουσείου (το πρόγραμμα θ’ ανακοινωθεί εγκαίρως).

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button