home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Με επιτυχία στέφθηκε η Γιορτή Πατάτας

Αναδεικνύει τα Δίδυμα κοιτίδα πολιτισμού και μουσικής

|

Χρόνος ανάγνωσης

2 λεπτά

|

0 Σχόλια στο Με επιτυχία στέφθηκε η Γιορτή Πατάτας
Γιορτή Πατάτας 2022

Το βράδυ της Πέμπτης 1 Σεπτεμβρίου γιορτάστηκε η Γιορτή Πατάτας στα Δίδυμα. Μια γιορτή που γίνεται από το 2014 και αναδεικνύει την περιοχή σε κοιτίδα πολιτισμού και μουσικής. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στον προαύλιο χώρο του Λαογραφικού κέντρου Διδύμων, με πλήθος κόσμου, προσφέροντας χαρά και γλέντι στους επισκέπτες.

Τα ιδιαίτερα  στοιχεία της πολιτιστικής αυτής δραστηριότητας είναι ότι η πρωτοβουλία και η όλη διοργάνωση προέρχεται και συντελείται από την εθελοντική ομάδα του Λαογραφικού Κέντρου των Διδύμων που φέτος είχε την αρωγή της  Δημοτικής Πολιτιστικής Επιτροπής.

Σπουδαίο ρόλο παίζουν και οι εθελοντές, καθώς κάθε χρόνο εμπλουτίζονται τα εκθέματα  του Λαογραφικού Κέντρου των Διδύμων.

Κάθε χρόνο η ωραία και σεμνή τελετή εμπλουτίζεται ,αφιερώνεται σε πρόσωπα που με τον τρόπο τους έχουν συμβάλλει στην ανάδειξη της τοπικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Έτσι και φέτος ήταν αφιερωμένη στη βράβευση των μουσικών που «έχει βγάλει» ο τόπος. Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν οι: Μπροδήμας Δημήτρης ,Μπροδήμας Μάκης , Μπροδήμας Ανάργυρος,Τσέπας Ιωάννης ,Μπινιάρης Γεώργιος ,Κωτσοβός Μιχαήλ καθώς και ο Τσατσαρός Αθανάσιος δάσκαλος και συγγραφέας του βιβλίου για την πολιτιστική προσφορά τους στον τόπο.

Βέβαια δεν μπορούσε να λείπει και η μουσική στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου. Σπάνια καλλιτεχνήματα  και μουσικά όργανα από  μακρινές περιοχές της γης, κυρίως αφρικανικά, ινδικά μεξικάνικα και  άλλα.

Ο βουλευτής του Σύριζα –Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Γκιόλας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού, στην ανιδιοτελή προσφορά των γυναικών που ανατρέχοντας στις ρίζες και τις παραδόσεις προάγουν  τον πολιτισμό και την πρόοδο του τόπου.

Στην εκδήλωση μίλησαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, η συντονίστρια της εθελοντικής ομάδας, Ευφροσύνη Μεθενίτη και οι εκπρόσωποι των δυο δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Τόκος Αναστάσιος και Αποστόλου Ιωάννης. Ιδιαίτερο βραβείο δώρο ως εκδήλωση αναγνώρισης της προσφοράς και στήριξης στην νεοσύστατη ομάδα δόθηκε στον προηγούμενο Δήμαρχο Ερμιονίδας, Δημήτρη Καμιζή.

Οι εθελόντριες στο τέλος των εκδηλώσεων μοίρασαν στους καλεσμένους κεράσματα με βάση την πατάτα Διδύμων τα οποία είχαν φτιάξει οι ίδιες.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis