home design 800x400
home design 1170Χ320

Σπέτσες: Σκάφος στα βράχια

Εκτιμάται ότι το σκάφος πρέπει να έχει υποστεί ζημιά στα ύφαλά του

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Σπέτσες: Σκάφος στα βράχια
Σκάφος Λιμενικού Σώματος

Στα βράχια βρέθηκε ένα ταχύπλοο σκάφος σε θαλάσσια περιοχή των Σπετσών. Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, στο σημείο έσπευσε άμεσα σκάφος του λιμενικού. Αναμένεται να εκτιμηθεί κατά πόσο είναι αξιόπλοο και στη συνέχεια, αν η απάντηση είναι θετική, θα επιχειρηθεί η αποκόλλησή του.  Οι πρώτες ενδείξεις δεν αναφέρουν ρύπανση στην περιοχή.

Εκτιμάται ότι το σκάφος πρέπει να έχει υποστεί ζημιά στα ύφαλά του.

Ανακοινώθηκε από το Λιμενικό Σώμα για το περισταικό:

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σπετσών, για προσάραξη σκάφους στην βραχώδη περιοχή παλαιού λιμένα ν. Σπετσών.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν προσαραγμένο σε βραχώδες σημείο, το ιδιωτικό σκάφος ”ZEPPELIN” σημαίας Ιταλίας, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι βγήκαν στη στεριά καλά στην υγεία τους. Από το περιστατικό διαπιστώθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο σκάφος, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός και χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε το τοπικό Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τέθηκαν σε ετοιμότητα τα υλικά/μέσα απορρύπανσης και προσωπικό, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ZEPPELIN”, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis