home design 800x400

Γ. Γκιόλας: «Εμπαιγμός προς τους αγρότες η επιδότηση της ρήτρας αναπροσαρμογής»

Αντί για 80% επιδοτείται μέχρι 60% το αγροτικό ρεύμα

Ερώτηση κατέθεσαν στις 30 Αυγούστου, 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας  μετά από πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλου, την οποία και συνυπογράφει ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, σχετικά με την επιδότηση που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση για τους λογαριασμούς ρεύματος αγροτικής καλλιέργειας και η οποία όπως αποδεικνύεται, υπολείπεται κατά πολύ από αυτή που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές αγρότες.

Συγκεκριμένα, ενώ η Κυβέρνηση διαλαλεί ότι «το ποσό που θα προκύψει από τη ρήτρα αναπροσαρμογής θα επιδοτηθεί κατά το 80%», εν τούτοις οι αγρότες βλέπουν στους λογαριασμούς της ΔΕΗ την επιδότηση να κυμαίνεται, στην καλύτερη των περιπτώσεων στο 60%, γεγονός που τους αναγκάζει να πληρώσουν υπέρογκα ποσά.

Στην ερώτησή τους προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ αναφέρουν ότι δεν εφαρμόζεται η έκπτωση στη ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για το αγροτικό ρεύμα και συγκεκριμένα ρωτούν εάν ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Σκοπεύει να προχωρήσει σε αναδρομική επιδότηση του αγροτικού ρεύματος, καλύπτοντας τουλάχιστον το 80% των χρεώσεων της ρήτρας αναπροσαρμογής για τους πρώτους μήνες της αρδευτικής περιόδου;

2. Προτίθεται να προχωρήσει επιτέλους σε μία βιώσιμη πολιτική σε σχέση με την ενεργειακή κρίση με μείωση τιμών και θέσπιση εύλογου περιθωρίου κέρδους ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες και η οικονομία το κόστος της κερδοσκοπίας των εταιρειών ενέργειας, και να μην επιδοτούνται η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια με τα χρήματα των πολιτών;

Σχόλια

Exit mobile version