home design 800x400
home design 1170Χ320

Το Ναύπλιο μέσα από τις αξιολογήσεις της Google – Πόσο βαθμολογούνται γνωστά σημεία

Θετικά και αρνητικά σχόλια για αξιοθέατα και στέκια της πόλης.
Ναύπλιο παλιά πόλη πανοραμική

Τίποτα δεν μένει ασχολίαστο από τους χρήστες του ίντερνετ, με πολίτες και επισκέπτες να παραθέτουν την άποψή τους για κάθε σημείο και αξιοθέατο στο Ναύπλιο, μέσω της Google.

Η ενότητα των αξιολογήσεων της κορυφαίας μηχανής αναζήτησης, πέρα από τις επιχειρήσεις δίνει τη δυνατότητα σε όλους όσοι θέλουν να πουν την άποψή τους για κάποιο δημόσιο μέρος, να τοποθετηθούν γραπτώς επισυνάπτοντας και σχετικές φωτογραφίες, με τα πιο γνωστά μέρη της πόλης να μπαίνουν έτσι στο μικροσκόπιο των διαδικτυακών χρηστών.

Στο πλαίσιο αυτό, κάθε συνολική βαθμολογία αποτελεί πολλές φορές και βασικό παράγοντα για το αν θα επισκεφτεί κανείς μια τοποθεσία. Τα αστέρια να παίζουν το δικό τους ρόλο στη συνολική αξιολόγηση, βάζοντας κάποιος από 1 έως 5.

Οι κριτικές της Google σε γνωστά αξιοθέατα του Ναυπλίου

Ο anagnostis έψαξε και βρήκε ποια γνωστά σημεία του Ναυπλίου έχουν σχολιαστεί άλλοτε θετικά και άλλοτε επικριτικά.

Η Πλατεία Συντάγματος είναι η κεντρική πλατεία του Ναυπλίου, την οποία ξεχωρίζουν οι επισκέπτες για την αρχιτεκτονική που την περιβάλλει, τα πανέμορφα νεοκλασικά κτήρια, το αρχαιολογικό Μουσείο (που επίσης συγκεντρώνει υψηλή βαθμολογία), το πρώτο εστιατόριο της Ελλάδας και άλλα πολλά. Συγκεντρώνει βαθμολογία 4,8 που συνοδεύεται από πολλά κολακευτικά σχόλια. Από τα αγαπημένα spot του κόσμου.

Παραδίπλα βρίσκεται το Βουλευτικό, η πρώτη Βουλή των Ελλήνων την οποία οι χρήστες της Google βαθμολογούν με 4,7, κυρίως για την αρχιτεκτονική και την ιστορία του κτηρίου. Τα σχόλια ποικίλουν, ενώ δεν λείπουν οι παρατηρήσεις, αλλά και οι προτάσεις για την αξιοποίησή του.

Το λιμάνι του Ναυπλίου έχει 5.609 αξιολογήσεις και συγκεντρώνει βαθμολογία 4,6. Αυτό που αρέσει στους επισκέπτες είναι η θέα στο Μπούρτζι και τη θάλασσα, τα γιοτ που δένουν κατά μήκος του λιμανιού, ο παραλιακός περίπατος και τα μαγαζιά που μπορείς να κάτσεις να απολαύσεις τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό σου.

Ένα αξιοθέατο που αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού είναι το Άγαλμα του Κολοκοτρώνη στο ομώνυμο Πάρκο. Βαθμολογείται με 4,7 στο Google Maps, με τους χρήστες να κάνουν ξεχωριστή αναφορά στην ιστορία του, εκθειάζοντας και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Παραδίπλα βρίσκεται ο ανδριάντας του Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος βαθμολογείται με 4,6. «Ωραίο άγαλμα, επιβλητικό με κατάλευκο μάρμαρο που μεταδίδει μια απόμακρη αίσθηση του προσώπου που απεικονίζει», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι σχολιαστές του.

Από τα πιο επισκέψιμα σημεία της παλιάς πόλης είναι ο Άγιος Σπυρίδωνας, η εκκλησία όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας. Στην είσοδο του μπορείτε να δείτε τα σημάδια που έκαναν οι σφαίρες στο τοίχο. Η βαθμολογία του στο Google maps είναι 4,7.

Ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου με θέα το Παλαμήδι. Εδώ βρίσκεται ο θρόνος του Όθωνα αλλά και αντίγραφο του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Οι διαδικτυακοί χρήστες βαθμολογούν την ιστορική εκκλησία με 4,7.

Η Ακροναυπλία εκθειάζεται κυρίως για την απερίγραπτη θέα που προσφέρει στον επισκέπτη, συγκεντρώνονται βαθμολογία 4,7. Από τα αγαπημένα σημεία το Ρολόι που και αυτό έχει την ίδια αξιολόγηση από τους χρήστες του διαδικτύου, καθώς επίσης και το κάστρο.

Το Παλαμήδι είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των επισκεπτών, είτε οδικώς, είτε από τα σκαλιά. Βαθμολογείται με 4,7 σε πάνω από 8.500 αξιολογήσεις από τους επισκέπτες του στη Google που στέκονται κυρίως στην πανοραμική θέα που παρέχει αλλά και στο πόσο καλοδιατηρημένο είναι το φρούριο.

Το Μπούρτζι δυστυχώς δεν είναι ακόμα επισκέψιμο λόγω των έργων και αυτός είναι ο λόγος που λαμβάνει χαμηλότερη αξιολόγηση, σε σχέση με άλλα αξιοθέατα της πόλης, με βαθμολογία 4,3. Τα σχόλια κολακευτικά για την ομορφιά του αλλά επικριτικά για τις καθυστερήσεις στα έργα και την εικόνα που παρουσίαζε τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Το Λιοντάρι των Βαυαρών, αν και πιο έξω από το ιστορικό κέντρο, στη συνοικία της Πρόνοιας, αρέσει στους επισκέπτες που το βαθμολογούν με 4,7. «Σου προκαλεί δέος και σε καθηλώνει από το πόσο προσεγμένη δουλειά έχει γίνει και ειδικά στην τότε εποχή 1840-1841», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι χρήστες της Google.

Διφορούμενες απόψεις για την Αρβανιτιά που λαμβάνει βαθμολογία 4,4. Στους περισσότερους λουόμενους έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις, όμως δεν λείπουν και τα αρνητικά σχόλια για τη μικρή παραλία μέσα στην πόλη του Ναυπλίου.

Ένα πανέμορφο ρομαντικό μέρος με εξαιρετική θέα είναι ο Φάρος στο λιμάνι, σύμφωνα με τους περισσότερους χρήστες της Google που το βαθμολογούν με 4,8. Δεν είναι τυχαίο που αρκετός κόσμος το επιλέγει για να φωτογραφηθεί με φόντο το Μπούρτζι.

Τα κανόνια «Τα Πέντε Αδέρφια» είναι από τα αγαπημένα στέκια για ζευγαράκια και παρέες νεαρών. Όμως αρνητικά σχόλια έχει προκαλέσει η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο χώρος, με τους επισκέπτες να κάνουν λόγο για πολλά σκουπίδια, για γκράφιτι πάνω στα κανόνια και για παραμελημένα αρχαία. Η θέα από το σημείο σώζει κάπως την κατάσταση, με τη βαθμολογία στη Google να είναι στα 4,6 αστέρια.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis