home design 800x400
home design 1170Χ320

Μάρμαρα από την Τουρκία στο Ναύπλιο

Ούτε λιθάρια δεν παράγει πλέον η χώρα

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

1 σχόλιο στο Μάρμαρα από την Τουρκία στο Ναύπλιο
Τουρκικό Καράβι Ναύπλιο 2022 08 31 (4) inpixio

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Τουρκία έχει κάνει άλματα σε όλες τις μορφές παραγωγής της τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και μάρμαρα εισάγουμε από τους γείτονες αφού η χώρα μας αδυνατεί να επεξεργαστεί ακόμα κι αυτό το υλικό που την έκανε γνωστή παγκοσμίως, το μάρμαρο. Απ την άλλη μεριά το θετικό είναι ότι οι οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών μειώνουν τον κίνδυνο των εμπόλεμων συγκρούσεων, κι ας πουλούν πατριωτισμό οι πολιτικοί εκατέρωθεν.

Τουρκικό Καράβι Ναύπλιο 2022 08 31 1 inpixio
SAFIYE ANA, φωτογραφία “anagnostis.org”

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του Ναυπλίου μετά από ταξίδι διάρκειας 1 μέρας και 21 ωρών προερχόμενο από το λιμάνι Saraylar της Τουρκίας.

Το SAFIYE ANA είναι ένα φορτηγό με σημαία Τουρκίας με έδρα την Κωνσταντινούπολη που ναυπηγήθηκε το 2004.

Η χωρητικότητα του πλοίου είναι 3536 t και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 6 μέτρα. Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 87.2 μέτρα και το πλάτος του είναι 13 μέτρα.

Μακάρι να δούμε κι άλλα Τουρκικά πλοία να δένουν στο Ναύπλιο και Ελληνικά στα εμπορικά λιμάνια της Τουρκίας. Το εμπόριο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο συρράξεων.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Γιωργος Κολεύρης

    Τι είναι αυτα που γράφεις για το τούρκικο πλοίο και τους πατριωτισμούς;ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΑΡΜΑΡΑ απλώς ο “εισαγωγέας” προτίμησε τα τούρκικα γιατί είναι φθηνότερα, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν θα τα βαφτίσει τι ρειςκαι πώς.Ούτε κάν ελληνικό πλοίο χρησιμοποήθηκε.Αυτά συμβαίνουν στο εμπόριο.Ωστόσο το συνάλλαγμα έφυγε απο ελλάδα και έγινε φτηνή τούρκικη λίρα για να ενισχύσει τη τουρκία και τις γεωπολιτικές επιδιώξεις της.Ποτέ οικονομικές συναλλαγές δεν απέτρεψαν πολέμους.Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα.Οσο για τούς πατριωτισμούς που μιλάς καιρός να τελειώνει και αυτό το παραμύθι.Η ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα η τουρκία αναθεωρεί.Αν δε φυλάξεις το σπίτι σου θα μπεί ο γείτονας.Εσύ κάτσε να γίνεις γιουσουφάκι.Πολλές λεπτομέρειες για το τούρκικο πλοίο ξέρεις…….

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis