home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Σπέτσες: Διεθνής προβολή του νησιού στην επέτειο 200 ετών της Αρμάτας

Αισιοδοξία για πολλαπλά οφέλη που θα αποφέρει στο νησί
Αρμάτα Σπέτσες

Μετά από δύο χρόνια απουσίας ο θεσμός της αναβίωσης της Αρμάτας επανέρχεται στο νησί των Σπετσών προς τιμήν των ηρώων του. Οι εορτασμοί τη φετινή χρονιά είναι ιδιαίτεροι, καθώς παράλληλα εορτάζεται η 200η επέτειος της Αρμάτας το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, με τις εκδηλώσεις να έχουν ξεκινήσει ήδη από τις 20 Αυγούστου.

Οι τοπικοί φορείς μοιάζουν έτοιμοι για την υποδοχή χιλιάδων επισκεπτών προσβλέποντας στην προβολή του νησιού παγκοσμίως. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος του Δήμου Σπετσών, Ε. Φραγγιά στο anagnostis.org , «Προσδοκούμε την τιμή των ηρώων του νησιού. Επιθυμούμε την προβολή των 200 χρόνων της Αρμάτας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, και μέσω αυτής της προβολής σίγουρα θα υπάρξουν οφέλη για όλους τους επαγγελματίες του νησιού».

Το ίδιο αισιόδοξοι μοιάζουν να είναι και οι επαγγελματίες του ξενοδοχειακού κλάδου. Συγκεκριμένα, ο κύριος Παπανικολάου, διευθυντής του «Poseidonion Grand Hotel», δηλώνει πως μετά από δύο χρόνια απουσίας της Αρμάτας ο θεσμός επανέρχεται με τον κόσμο να ανυπομονεί να ζήσει μια μοναδική γιορτή. Το φετινό καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από υψηλούς αριθμούς κρατήσεων, ενώ ήδη η πληρότητα αγγίζει το 100%. Όπως αναφέρει ο κύριος Παπανικολάου πρόκειται για θεσμό από τον οποίο όχι μόνο ωφελείται όλο το νησί, αλλά προσφέρει «ένα  ωραίο θέαμα, γνωστό σε όλο τον κόσμο που τραβάει όλους όσοι θέλουν να δουν από κοντά κάτι διαφορετικό, δημιουργώντας ένα μεγάλο ρεύμα τουριστών που επισκέπτεται το νησί».

Αρμάτα Σπέτσες 1

Πλήθος εκδηλώσεων περιμένει όσους επισκεφθούν το νησί

Ο Δήμος Σπετσών έχει φροντίσει να οργανώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο θα κορυφωθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου με την αναπαράσταση της Αρμάτας. Πρόκειται για θεσμό που αναβιώνει στις Σπέτσες από την δεκαετία του 1930 και τιμά τους ήρωες του νησιού και τον Σπετσιώτη πυρπολητή Κοσμά Μπαρμπάτση που κατάφεραν να αποκρούσουν την τουρκική ναυαρχίδα στη ναυμαχία της 8ης Σεπτεμβρίου του 1822. Πρόκειται για μια νίκη που συνέβαλε σημαντικά στην πορεία του απελευθερωτικού αγώνα και που λόγω της ταύτισής της με την γιορτή της Γέννησης της Θεοτόκου απολάμβανε πάντα ξεχωριστού εορτασμού από τους ντόπιους.

Φέτος, 200 χρόνια από την ηρωική εκείνη ημέρα, ντόπιοι και επισκέπτες από όλο τον κόσμο μπορούν να απολαύσουν πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις σε σημεία σταθμούς για την ιστορία του νησιού. Εργαστήρια, εκθέσεις φωτογραφίας και μουσικές εκδηλώσεις είναι κάποια παραδείγματα μόνο από όσα θα λάβουν χώρα στις Σπέτσες το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει η συναυλία του Γιώργου Θεοφάνους την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, αλλά και η παρουσία της Φιλαρμονικής της Κέρκυρας που θα γεμίσει μελωδίες την παραλία των Σπετσών το απόγευμα του Σαββάτου, πριν την αναπαράσταση της Αρμάτας. Το μόνο βέβαιο είναι πως όποιος επιλέξει να επισκεφθεί αυτές τις μέρες το νησί θα αποκτήσει πλούσιες εμπειρίες για μια ζωή.

Αρμάτα Σπέτσες 2

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis