home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης ταξίδεψε στις αλησμόνητες πατρίδες μέσα από τη «Γέννα»

Μια μουσικοχορευτική παράσταση με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή
Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης παράσταση Μικρασία (3)

Μια μουσικοχορευτική παράσταση με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή έλαβε χώρα στην Ερμιονίδα προσφάτως από τη Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης, με τίτλο «Γέννα».

Ο Κωστής Σκούρτης που ήταν από τους πρωτεργάτες αυτής της εκδήλωσης σχολιάζει, μεταξύ άλλων:

“Είναι πολλά εκείνα που μας «γέννησε» η φετινή μας παράσταση, η φετινή μας «γέννα».

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μιας που οι εμφανίσεις της ομάδας ήταν αρκετές μέχρι και τις αρχές του Ιουλίου, τα μέλη της ομάδας μας πέτυχαν το επιθυμητό, πέτυχαν το προσδοκώμενο, πέτυχαν εκείνο για το οποίο μοχθούσαμε στις πρόβες μας, να συγκινήσουμε

Είμαστε βαθιά ευτυχείς που μέσα από ένα ταξίδι στις αλησμόνητες πατρίδες, την Μικρά Ασία, τον Πόντο και την Καππαδοκία και ακολουθώντας βήμα – βήμα το ιστορικό πλαίσιο, φέραμε τον κόσμο που μας παρακολούθησε πιο κοντά σε εκείνες τις έννοιες που μας προξενούν λύπη αλλά και πολλές φορές αποτελούν μονόδρομο για να έρθει η χαρά, η ελπίδα, ο πόθος, η αισιοδοξία. Σε πολλές, αν όχι σε όλες, τις πλευρές της ανθρώπινης ύπαρξης, για να υπάρξει ζωή, για να υπάρξει χαρά, για να υπάρξει γέννα, πρέπει να περάσουμε από κάτι αρνητικό και ίσως από εκείνα που στοιχειοθετούν τον θάνατο.

Η «γέννα» μας, έφερε φως, ελπίδα, σηματοδότησε και θα σηματοδοτεί εκείνα που επιδίωκε να σηματοδοτήσει, εκείνα που επιδίωκε να φωτίσει, εκείνα που επιδίωκε να «γεννήσει». Η δική της πορεία σκιαγραφείται ήδη στα πολιτιστικά πεπραγμένα του τόπου”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis