home design 800x400
home design 1170Χ320

Η RAI και πολλά Ιταλικά κανάλια εκθειάζουν το Άργος για τους Πολεμιστές του Riace

Επικυρώθηκε η αδερφοποίηση με το Άργος – Εντυπωσιακή εκδήλωση στην πλατεία Bronzi στο γραφικό και όμορφο Riace της Καλαβρίας για την προέλευση των αγαλμάτων
Στιγμιότυπο rai για πολεμιστές Άργους

Αναλυτικά ρεπορτάζ «παίζουν», σε πολλούς Ιταλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για την εκδήλωση που έγινε στην πλατεία Bronzi  στο γραφικό και όμορφο Riace της Καλαβρίας για την προέλευση των Ηρώων – Πολεμιστών του Άργους που βρέθηκαν στο Riace και εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρηγίου της Καλαβρίας, πιστά αντίγραφα των οποίων τοποθετήθηκαν στο Άργος.

Η ανοιχτή εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Τζιαμπάσης, μεταδόθηκε ζωντανά από το τηλεοπτικό δίκτυο Reggio TV, ενώ από χθες συνεχόμενα είναι τα ρεπορτάζ που προβάλλονται στα δελτία ειδήσεων των υπόλοιπων τηλεοπτικών σταθμών.

Αφίσα εκδήλωσης στο Ριάτσε

Ρεπορτάζ πρόβαλε το δελτίο ειδήσεων της RAI 3 (Καλαβρία). Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε, στο Ριάτσε έγινε εκτενής αναφορά στους χάλκινους Ήρωες – Πολεμιστές του Άργους, που βρέθηκαν στο Riace και εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ρηγίου της Καλαβρίας. Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα νέα και οι ανακαλύψεις μετά τη δημοσιογραφική και επιστημονική αποστολή που οργανώθηκε στο Άργος, το μέρος από το οποίο προέρχονται οι πολεμιστές Riace, από το Mediano Film. Στην αποστολή αυτή συμμετείχαν ο δημοσιογράφος Paolo Di Giannantonio, ο καθηγητής Daniele Castrizio και ο Saverio Autellitano.

Στην εκδήλωση μεταδόθηκαν οι μαρτυρίες του δημάρχου Άργους Μυκηνών Δημήτριου Καμπόσου και του Έλληνα αρχαιολόγου Κωνσταντίνου Τζιάμπαση, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Δημήτρης Καμπόσος στη rai
Δημήτρης Καμπόσος, δήμαρχος Άργους Μυκηνών
Κωνσταντίνος Τζιαμπάσης στο la c
Κωνσταντίνος Τζιαμπάσης, αρχαιολόγος

Στην εκδήλωση στο Riace παρουσιάστηκε ακόμα το μιούζικαλ του τρίο Fulvio Cama, Saverio Autellitano και Daniele Castrizio με τον Dario Zema στα κρουστά, το ποιητικό με το εξαιρετικό ποίημα της Felice Foresta που απαγγέλθηκε από την ταλαντούχα Vittoria Camobreco, η οποία το ίδιο βράδυ ήταν επίσης η συμπαρουσιάστρια. Επίσης συμμετείχε ο χρυσοχόος με την παρέλαση κοσμημάτων Michele Affidato που μάγεψε τους παρευρισκόμενους, προτείνοντας μια εξαιρετική συλλογή πολύτιμων αντικειμένων που έχουν ανιχνεύσει την ιστορία του κοσμήματος από τη Magna Graecia μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρθηκε και από τη RAI στο ρεπορτάζ από την ανοικτή εκδήλωση ο δήμαρχος Riace Antonio Trifoli, αναφέρθηκε και στο θέμα της αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

la c για πολεμιστές Ριάτσε

Αναλυτικό ρεπορτάζ «έπαιξε» και στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού La C. Εντυπωσιακή είναι στο ρεπορτάζ η παρουσίαση της «Εξέλιξης των κοσμημάτων από την Αρχαία Ελλάδα έως τις μέρες μας» από τον χρυσοχόο Michele Affidato. «Για την περίσταση εξήγησε, «φέραμε αυτή τη συλλογή με την οποία ήθελα να απεικονίσω τη μεταμόρφωση του κοσμήματος στο πέρασμα του χρόνου, με αρχαίες δημιουργίες μαζί με κάτι πιο σύγχρονο».

Στιγμιότυπο rai για πολεμιστές Άργους
Στιγμιότυπο δελτίου ειδήσεων RAI για την εκδήλωση με τους πολεμιστές του Άργους

Στην Ιταλία δίδεται έμφαση στο θέμα των πολεμιστών του Ριάτσε με αφορμή την τοποθέτηση των αντιγράφων τους στο Άργος και είναι προφανής η διαφήμιση του δήμου της Αργολίδας, που ετοιμάζεται να αδερφοποιηθεί με την Ιταλική πόλη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis