home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΟικονομίαFeatured

Σε πορεία δημοπράτησης ένα πολύ σημαντικό έργο για την Αργολίδα

Σε λίγες μέρες η δημοπράτηση του έργου βελτίωσης της επαρχιακής οδού Αρχαία Νεμέα-Δερβενάκια-Μυκήνες το οποίο θα κοστίσει 47,15 εκατ. ευρώ.

Σε πορεία δημοπράτησης βρίσκεται το έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού Αρχαία Νεμέα-Δερβενάκια-Μυκήνες. Πρόκειται για το μεγαλύτερο οδικό έργο που δημοπρατεί αυτή την περίοδο η Περιφέρεια Πελοποννήσου και πολύ σημαντικό για την Αργολίδα.

Το κόστος του έργου με ΦΠΑ είναι 47,15 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 38,02 εκατ. ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου και μια μέρα αργότερα θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών.

Διάρκεια και χρηματοδότηση

Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Αν τα έργα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι και χωρίς να υπολογίζονται καθυστερήσεις, τότε θα μπορεί να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2025.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του ΠΕΠ Πελοποννήσου. Πρόκειται για έργο που πιθανόν να χρειαστεί χρηματοδότηση ως έργο-γέφυρα από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Αντικείμενο είναι η κατασκευή και βελτίωση του τελευταίου συνδετήριου τμήματος μήκους 7,015χλμ., της νέας Επαρχιακής Οδού υπ’ αριθ. 19α , «Τίρυνθας (από Εθνική Οδό Ναυπλίου) – Αρχαιότητες Ηραίου – Νέο Ηραίο – Μοναστηράκι – Μυκήνες», με τον αυτοκινητόδρομο «Κορίνθου –Τριπόλεως» στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας.

Ειδικότερα στο υποέργο περιλαμβάνονται:

  • Εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτικών.
  • Τεχνικά έργα. Αναλυτικότερα περιλαμβάνει δύο (2) υπόγεια έργα με εκσκαφή και επανεπίχωση (Cut & Cover) μήκους 240,00μ και 205,80μ. , δύο γέφυρες (κάτω διάβασης) μήκους 7,50 μ. και μια γέφυρα μήκους 159,25μ. (διέλευση της Παλαιάς Εθνικής οδού και της γραμμής του Ο.Σ.Ε.), τοίχους αντιστήριξης / υποστήριξης συνολικού μήκους 1.497,05 μ., τοίχους αναχαίτισης καταπτώσεων συνολικού μήκους 1.780 μ., κατάλληλα αποστραγγιστικά έργα
  • Παράπλευροι και κάθετοι οδοί εκατέρωθεν της αρτηρίας μήκους 3,0χλμ
  • Σήμανση-ασφάλιση, διαγράμμιση των λωρίδων κυκλοφορίας και του άξονα, καθώς και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο σύνολο της οδού.
  • Ηλεκτρομηχανολογικές Εγκαταστάσεις και Έργα υποδομής οδοφωτισμού.
  • Έργα πρασίνου

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button