Home design
home design

Ναύπλιο: Βρωμιές, σακούλες σκουπιδιών, φθορές και ένα μαύρο μπιτόνι στο πάρκο με τις πάπιες

Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου: Εκ νέου σε κατάσταση βρωμιάς οι πάπιες στο πάρκο ΟΣΕ
Λιμνούλα Ναύπλιο πάπιες

Οι πάπιες που ζουν μέσα στη λιμνούλα που υπάρχει στο πάρκο του ΟΣΕ στο Ναύπλιο απασχόλησαν για ακόμα μια φορά, μέσα σε λίγους μήνες, τη Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου η οποία καταγράφει βρωμιές, σκουπίδια και φθορές στο χώρο, παραθέτοντας και σχετικές φωτογραφίες.

Για το θέμα η Φιλοζωική Ομάδα Ναυπλίου είχε κάνει δημόσια παρέμβαση στα τέλη Απριλίου. Η κατάσταση φαίνεται πως βελτιώθηκε πρόσκαιρα από τότε, αλλά τώρα καταγγέλλεται πάλι το ίδιο πρόβλημα.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι φιλόζωοι:

«Τέσσερις μήνες μετά το προηγούμενο μας δημοσίευμα για την άθλια κατάσταση στην οποία διαβιούν οι πάπιες στο πάρκο του ΟΣΕ στο Ναύπλιο, αφού καθάρισε ο δήμος την λιμνούλα μετά και το καυστικό και αιχμηρό δημοσίευμά μας η κατάσταση τείνει να ξαναγίνει πάλι η ίδια.

Όπως θα δείτε μάλιστα και στις φωτογραφίες που παραθέτουμε, μέσα στο νερό υπάρχουν αρκετές βρωμιές, ενώ σε ένα σημείο υπάρχουν και στοιβαγμένες μαύρες σακούλες σκουπιδιών, δίπλα μάλιστα στο σημείο που όπως βλέπετε κολυμπάει και ένα μωρό παπάκι με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία του μικρού αυτού παπιού.

Λιμνούλα Ναύπλιο πάπιες (1)

Επίσης παραδίπλα από το μπιτόνι και το καλάθι των σκουπιδιών υπάρχει ξαπλωμένο στο χορτάρι ένα μαύρο μεταλλικό κουτί που μοιάζει πιθανότατα με ηλεκτρολογικό πίνακα, και που σε περίπτωση βροχής όπως τώρα καλή ώρα που έχουμε βροχές στην πόλη μας, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ζωή των παπιών αφού το ρεύμα περνάει φυσικά μέσα από το νερό και μπορεί να τις σκοτώσει.

Λιμνούλα Ναύπλιο πάπιες (2)

Επίσης παραδίπλα από την λίμνη κάτω από ένα καλάθι σκουπιδιών υπάρχει ένα μαύρο μπιτόνι και μάλιστα αναποδογυρισμένο και φυσικά το περιεχόμενό του δεν το γνωρίζουμε.

Λιμνούλα Ναύπλιο πάπιες (4)

Καλούμε τον Δήμο Ναυπλιέων να αναλάβει εδώ και τώρα τις ευθύνες του απέναντι σε αυτά τα έρμα τα παπάκια και να φροντίσει άμεσα να καθαριστεί ο χώρος τους από τις ακαθαρσίες που υπάρχουνε μέσα στο νερό αλλά και απαιτούμε να φροντίσει συγχρόνως και για την απομάκρυνση όλων των σκουπιδιών από τον περίγυρο της λιμνούλας και επίσης να διορθώσει άμεσα το θέμα με τον ηλεκτρολογικό πίνακα πριν συμβεί κάτι μοιραίο!

Την αδιαφορία του Δήμου για άλλη μία φορά δεν θα την πληρώσουνε οι πάπιες!

Λιμνούλα Ναύπλιο πάπιες (3)

Καλούμε όλο τον κόσμο που βλέπει μπροστά του αυτό το θλιβερό θέαμα να καλέσει αν γίνεται και επιτόπου στο τμήμα της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων στο τηλέφωνο 2752028419 και να ενημερώνουν διαρκώς την διεύθυνση καθαριότητας ότι πρέπει να το αναλάβει αυτή αρχικά το θέμα αυτό και να μεριμνήσει ώστε να καθαριστεί ο χώρος αυτός όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μέλος της ομάδας μας έχει προχωρήσει ήδη σε τηλεφωνική παρέμβαση για το συγκεκριμένο θέμα στην προαναφερθείσα διεύθυνση».

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis