home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΆρθροΠολιτική

Γκιόλας: Η πολιτική σήψη στην Ελλάδα των παρακολουθήσεων φέρει ονοματεπώνυμο: Κυριάκος Μητσοτάκης

του Γιάννη Γκιόλα, βουλευτή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ένα ντροπιαστικό δημοσίευμα σε μια από τις πιο γνωστές εφημερίδες του κόσμου, την NewYorkTimes, αναφέρεται στη χώρα μας με τίτλο «Η σήψη είναι ολοφάνερη στην Ελλάδα» φωτογραφίζοντας άμεσα ως υπεύθυνο τον πρωθυπουργό της Κυρ. Μητσοτάκη, με αφορμή το σκάνδαλο των παρακολούθησης αρχηγού πολιτικού κόμματος και δημοσιογράφων και ποιος ξέρει άραγε, πόσων ακόμη πολιτικών προσώπων, επιχειρηματιών και πολιτών. Πάντως ο κ. Οικονόμου λέει πως δεν γνωρίζει τίποτε χωρίς όμως και να το αποκλείει.

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, η κυβέρνηση θα είχε τηνευθιξία ναακολουθήσει τον δρόμο της απόλυτης διαφάνειας για να προστατέψει τους θεσμούς αλλά και τον εαυτό της. Παρά ταύτα η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται πεισματικά με διάφορα τεχνάσματα να συγκαλέσειάμεσα την Επιτροπή Θεσμών και  Διαφάνειας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ζήτησε αμέσως από την πρώτη μέρα που έγινε γνωστό το σκάνδαλο. Προτίμησε μάλιστα να συγκαλέσει πρώτα την Ολομέλεια για συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, χωρίς να έχει προηγηθεί η εξέταση των προσώπων που ενέχονται για παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με χρήση ακόμη και παράνομου λογισμικού (predator) φοβούμενη το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας. Δεν θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τα ψέματα που έχουν πει οι υπουργοί Γεραπετρίτης, Πιερακκάκης αλλά και οι άμεσοι συνεργάτες του πρωθυπουργού, Δημητριάδης και Κοντολέων;

Αντίθετα, ο πρωθυπουργός είναι βέβαιο κατά την προσφιλή του τακτική θα προτιμήσει να καταφύγει σε τεχνάσματα αντιπερισπασμού  συγκαλύπτοντας, αποσιωπώντας και αποφεύγοντας να απαντήσει στην ουσία. Φυσικά, θαχρησιμοποιήσει για μια ακόμη φορά τον βαρύ οπλισμό που διαθέτει, τα φιλικά του ΜΜΕ, προσπαθώντας  να αλλάξει την ατζέντα συζήτησης και να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα». Είναι αναμενόμενο ότι στην ομιλία του περισσότερο θα ασχοληθεί και θα περιλάβει στοιχεία από τις εξαγγελίες που θα κάνει στη ΔΕΘ, παρουσίαση που θα γίνει μετά από δεκαοχτώ ολόκληρες μέρες, παραμερίζοντας το καυτό θέμα των υποκλοπών προβάλλοντας μελλοντικές υποσχέσεις.

Τελικά, η κυβέρνηση συρόμενη από την Αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ συγκάλεσε για σήμερα Τετάρτη (24/08) την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όχι για να εξεταστούν οι εμπλεκόμενοι που προαναφέρθηκαν αλλά για την ακρόαση και μόνο του προτεινόμενου ως νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Την Δευτέρα, 29 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ. την οποία αποδέχτηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και ενδεχόμενες παράτυπες ενέργειες της ΕΥΠ την τελευταία τριετία, χωρίς η Επιτροπή να πελαγοδρομήσει σε αόριστο παρελθόν κατά το οποίο δεν υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως για άλλη μια φορά η Ν. Δημοκρατία επιχείρησε συσκοτίζοντας τα πράγματα, να θολώσει τα νερά.

Η θηλειά γύρω από την πιο σκοτεινή Κυβέρνηση που είδε ο τόπος μετά την χούντα σφίγγει καθημερινά. Οι μέρες της τελειώνουν και σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν για τα πεπραγμένα τους τόσο ο πρωθυπουργός, ο οποίος πήρε υπό τον απόλυτο έλεγχό του την ΕΥΠ, όσο και οι αναμεμιγμένοι σε σκάνδαλα υποκλοπών και παρακολουθήσεων που όχι μόνο διασύρουν τη χώρα διεθνώς αλλά έχουν προκαλέσει κλίμα  ανασφάλειας, καταρράκωσης των θεσμών και εν τέλει περιστολή της νομιμότητας και της δημοκρατίας στον Ελληνικό λαό.

Γιάννης Γκιόλας, βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button