home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Eurostat: Τελευταία στην Ευρώπη η Ελλάδα στην παροχή γρήγορου internet

Η κατάσταση στις αραιοκατοικημένες περιοχές δείχνει αποκαρδιωτική
laptop

Στην τελευταία θέση δύο σημαντικών κατατάξεων για την προσφορά γρήγορου internet βρίσκεται η Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε την προηγούμενη χρονιά τον στόχο της βελτίωσης των ταχυτήτων σύνδεσης στο internet, όπως επίσης και της κάλυψης με 5G όλων των κατοικημένων περιοχών, η Ελλάδα δείχνει να βρίσκεται μακριά από την επίτευξη του στόχου.

Γράφημα ίντερνετ στην Ελλάδα

Τα στοιχεία φανερώνουν πως υπάρχει μια σημαντική βελτίωση συνολικά, καθώς το γρήγορο internet που ήταν διαθέσιμο μόνο στο 16% των νοικοκυριών το 2013 είναι πλέον προσβάσιμο στο 70% αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεμονωμένα ωστόσο οι διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών είναι σημαντικές. Ενώ η Μάλτα παρέχει γρήγορες ταχύτητες internet στο 100% των νοικοκυριών, με το Λουξεμβούργο και την Δανία να την ακολουθούν με 96% και 95% αντίστοιχα, χώρες όπως η Ελλάδα βρίσκονται πολύ μακριά από την κορυφή. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση με 20%, ενώ στην προτελευταία βρίσκεται η Κύπρος με 41%.

Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα στην περίπτωση των αραιοκατοικημένων περιοχών. Η Μάλτα για μια ακόμα φορά φιγουράρει στην πρώτη θέση με 100% κάλυψη, ακολουθούμενη ξανά από το Λουξεμβούργο, τη Δανία αλλά και την Ολλανδία (79% και στις τρεις περιπτώσεις). Η Ελλάδα τοποθετείται ξανά στην τελευταία θέση με ποσοστό 0%, ενώ καλύτερη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στην Δημοκρατία της Τσεχίας (7%) και τη Φινλανδία (12%), που βρίσκονται μαζί με την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις της λίστας. Η απόσταση μεταξύ των κρατών είναι αξιοσημείωτη και μοιάζει πως η Ελλάδα θα πρέπει σύντομα να ακολουθήσει τον ρυθμό ανάπτυξης που ακολουθείται σε άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχόλια

coffee berry
alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis