home design 800x400
home design 1170Χ320

21 εκατ. ευρώ ζητούν δήμοι της Πελοποννήσου για αγροτικούς δρόμους

Χρηματοδοτείται κατασκευή αγροτικών δρόμων με τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση και βελτίωση υφιστάμενων δρόμων
χωράφι

Με στόχο την χρηματοδότηση για την κατασκευή αγροτικών δρόμων, η Πελοπόννησος ζητά 21 εκατ. ευρώ. πρόκειται για 35 προτάσεις προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση. Έχοντας ήδη λάβει απ΄ όλη την Ελλάδα 294 προτάσεις από δήμους για την ένταξη στο πρόγραμμα «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις». Να σημειωθεί ότι οι αγροτικοί δρόμοι θεωρούνται σημαντικός παράγοντας για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Με την υλοποιούμενη δράση στόχος είναι η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, η ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων.

Το πρόγραμμα προβλέπει υποχρεωτικά την τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωσή τους των αγροτικών δρόμων. Χρηματοδοτούνται και έργα βελτίωσης υφιστάμενων δρόμων, όπως η διαπλάτυνσή τους όπως και η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (όπως οχετοί απορροής όμβριων υδάτων και τοιχία αντιστήριξης). Δεν χρηματοδοτούνται, όμως, δαπάνες που αφορούν συνήθεις παρεμβάσεις συντήρησης, όπως την αποκατάσταση τσιμέντου ή ασφάλτου.

Ο προϋπολογισμός των προτάσεων υπερβαίνει κατά 381% τον προϋπολογισμό της δράσης.

Τα προτεινόμενα έργα πρέπει να έχουν ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα των ενδιαφερόμενων δήμων και να μην περιλαμβάνουν δρόμους που εξυπηρετούν τη γενική κυκλοφορία και αποτελούν μέρος του ευρύτερου οδικού δικτύου. Θα πρέπει να υπάρχουν επικαιροποιημένα οριστική μελέτη και τεύχη δημοπράτησης, οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις καθώς και στοιχεία τεκμηρίωσης εξασφάλισης γης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis