home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φωτιά στην Κορινθία: Καλύτερη η εικόνα στο Κατακάλι – Λιποθύμησε πυροσβέστης

Εκκενώθηκε προληπτικά κατασκήνωση στο Σοφικό – Η βροχή βοηθά στην κατάσβεση – Παραμένουν στο σημείο ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις.
Φωτιά Κατακάλι

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 21 Αυγούστου στο Κατακάλι Κορινθίας, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ωστόσο έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του νομού Κορινθίας, καθώς η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε πυκνό δάσος, ενώ έχουν ενισχυθεί τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες δυνάμεις.

Η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε πολλές περιοχές της Κορινθίας, ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά και στον τόπο της φωτιάς, διευκολύνοντας τις προσπάθειες των πυροσβεστών, ιδιαίτερα τώρα που έπεσε το σκοτάδι και δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα εναέρια.

Όπως έγινε γνωστό από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, η φωτιά δεν απειλεί προς το παρόν τον οικισμό, αλλά καίει πυκνό δάσος νότια του χωριού.

Ισχυρές δυνάμεις στο μέτωπο της φωτιάς

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 26 πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία, 24 οχήματα.

Πριν πέσει το σκοτάδι επιχείρησαν 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά και 13 αεροσκάφη.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Εκκενώθηκε κατασκήνωση – Λιποθύμησε πυροσβέστης

Λόγω της φωτιάς έκλεισε η παλαιά Εθνική Οδός Ισθμού – Επιδαύρου, ενώ έχει εκκενωθεί προληπτικά κατασκήνωση που υπάρχει κοντά στο Σοφικό.

Όπως αναφέρθηκε, λιποθύμησε πυροσβέστης κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αλέξιου Ράπανου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μεταβαίνει στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis