home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Κωφεύουν για την επικίνδυνη κατάσταση με τα λύματα στην Αρβανιτιά

Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου: Εκκωφαντική η σιωπή των Φορέων για τη μόλυνση στην Αρβανιτιά
Μόλυνση Αρβανιτιά Ναύπλιο

Αντιμέτωποι με μία απαράδεκτη και συνάμα επικίνδυνη κατάσταση βρίσκονται τον τελευταίο καιρό οι περαστικοί από το τσιμεντένιο δρομάκι που οδηγεί στην παραλία της Αρβανιτιάς, στο Ναύπλιο. Ένα μαύρο παχύρευστο υγρό συγκεντρώνεται στο σημείο που φαίνεται στις φωτογραφίες, σχηματίζοντας μία μικρή λιμνούλα η οποία εκπέμπει μία άσχημη μυρωδιά.

Πιθανότατα πρόκειται για λύματα που προέρχονται από κάποια αποχέτευση ή για βλάβη κάποιου αγωγού λυμάτων, με αποτέλεσμα να προκαλείται μόλυνση, η οποία κατρακυλά προς τη θάλασσα, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Μόλυνση Αρβανιτιά Ναύπλιο (2)

Απαντήσεις ψάχνει η Λαϊκή Συσπείρωση

Όπως σημειώνει η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου:

«Για ακόμα μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης στην περιοχή της Αρβανιτιάς λόγω της μόλυνσης που προκαλείται από την αποχέτευση του παρακείμενου καταστήματος.

Επειδή η σιωπή των αρμόδιων φορέων είναι εκκωφαντική τους προκαλούμε να απαντήσουν δημόσια στα εξής ερωτήματα:

  • Η ΔΕΥΑΝ έχει ή δεν έχει την αρμοδιότητα  αποκατάστασης της βλάβης για την χαλασμένη αποχέτευση; Είναι ή όχι συνδεδεμένη με την κεντρική αποχέτευση; Αν είναι ιδιωτική γνωρίζει που καταλήγει;
  • Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο που νοίκιασε το κατάστημα σε ιδιώτη τι ενέργειες έχει κάνει με σκοπό την επίλυση του προβλήματος;
Μόλυνση Αρβανιτιά Ναύπλιο (3)

Γινόμαστε μάρτυρες της ανικανότητας της δημοτικής αρχής να διαχειριστεί και να επιλύσει προβλήματα που αφορούν στη προστασία μιας περιοχής απίστευτου φυσικού κάλλους και υψηλής επισκεψιμότητας καθώς και της δημόσιας υγείας. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτή η συνεχής ροή λυμάτων αποτελεί κίνδυνο για την υγεία χιλιάδων λουόμενων και περιπατητών της περιοχής.

Είναι πρόκληση, όταν επί δεκαετίες βλέπουμε τις πόρτες να είναι ανοιχτές και τα ταμεία γεμάτα σε ό,τι εξυπηρετεί κυρίως το μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, ενώ οι ανάγκες του λαού να παραγκωνίζονται ή να εξοστρακίζονται και τελείως, όταν γέρνει η ζυγαριά στο «κόστος» με κριτήριο το επιχειρηματικό κέρδος.

Μόλυνση Αρβανιτιά Ναύπλιο (1)

Η πληγή πια κακοφόρμισε με την πολιτική που ακολούθησαν διαχρονικά τοπικές και περιφερειακές αρχές στο ζήτημα της διαχείρισης των λυμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος  στο Δήμο μας.

Απαιτούμε να αποκατασταθεί άμεσα η βλάβη και οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis