home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Βόρεια Κυνουρία: Δρομολογούνται αναπλάσεις κεντρικών σημείων στο Άστρος

Ποιες παρεμβάσεις σχεδιάζει ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας και από πού θα χρηματοδοτηθούν.

Παρεμβάσεις δρομολογεί ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας που αφορούν το έργο «Ολοκλήρωση ανάπλασης πλατείας Β΄ Εθνοσυνέλευσης από οικία Ευθυμίου έως Γυμνάσιο» με προϋπολογισμό 338.709,68 € ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24%), στο Άστρος.

Η πρόταση επέμβασης αφορά τη χωροθέτηση σημείων στάθμευσης Ι.Χ., τη διαμόρφωση δρόμου ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων για την ασφαλή πρόσβαση στις θέσεις στάθμευσης, τη δημιουργία πεζοδρομίων, περιοχών πλακοστρώσεων, φυτεύσεων και χώρων στάσης των περιπατητών με χρήση ψυχρών υλικών και τον απαραίτητο ηλεκτροφωτισμό σύμφωνα με την Η/Μ Μελέτη. Επίσης οδική σήμανση ασφαλείας και απαραίτητες διαγραμμίσεις και διαβάσεις σύμφωνα με τη Μελέτη Οδοποιίας.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» με συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και συγκεκριμένα από την ΣΑ 082/1.

Παράλληλα εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου για την ολοκλήρωση ανάπλασης του υπόλοιπου τμήματος έως την είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους με το ποσό των 477.000 €. Επιπλέον υλοποιείται μελέτη για την ήπια ανάπλαση του ιστορικού χώρου της Β΄ Εθνοσυνέλευσης.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button