home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λυγουριό: Η καθίζηση της τελευταίας 10ετίας, η λύση και τα 3 εκατ. ευρώ

Η ανάπλαση δικτύου πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων στην έδρα του δήμου Επιδαύρου φιλοδοξεί να αναδείξει τον οικισμό και να φέρει ανάπτυξη
Στην ανηφοριά του Λυγουριού!

Στην αποδοχή της ένταξης του έργου «Ενοποίηση κοινόχρηστων χώρων βιοκλιματικού και ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα με την ανάπλαση δικτύου πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Επιδαύρου» προχώρησε το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Επιδαύρου, μέσω της τροποποίησης του προϋπολογισμού, καθώς έπρεπε να προχωρήσει άμεσα η πράξη που αφορά το Λυγουριό.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης: «Ακόμα λοιπόν 3.000.000€ προστίθενται για έργα στο Δήμο μας».

Λυγουριό πεζόδρομοι (1)

«Το Λυγουριό, η έδρα του δήμου μας, λόγω πολλών παραγόντων την τελευταία 10ετία έχει υποστεί μια μεγάλη καθίζηση, αν και είναι μόλις 2 χλμ. από τον πρώτο σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικό χώρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, μετά την Ακρόπολη», προσθέτει ο κος Χρόνης.

Και συνεχίζει: «Η λύση λοιπόν είναι ολιστικά έργα ανάπτυξης και ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των χωριών μας. Αυτό λοιπόν γίνεται εδώ και τρία χρόνια μέσα σε συνθήκες Covid, ενεργειακής – οικονομικής κρίσης και φυσικά μετά και από ένα χρονικό διάστημα συμμαζέματος σε πολλά μέτωπα».

Λυγουριό πεζόδρομοι (2)

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που κατορθώνουμε με τα λιγοστά μας μέσα να κάνουμε το Δήμο Επιδαύρου να ακούγεται στις υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για τέτοιου μεγέθους χρηματοδοτήσεις και να προχωράμε στην υλοποίηση τόσο μεγάλων και σημαντικών έργων», καταλήγει ο δήμαρχος Επιδαύρου.

Σε ότι αφορά την ολοκλήρωση της μελέτης για τις αναπλάσεις δρόμων στο Λυγουριό, θα υπάρξει και δημόσια διαβούλευση.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis