home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαΛακωνίαFeatured

Καιρός: Τσουρουφλίστηκε το Άργος με 40,6 βαθμούς Κελσίου – Ο καύσωνας δεν λυπήθηκε Σπάρτη και Κρανίδι

Ποιες ήταν οι 8 υψηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας - Από τις πιο ζεστές περιφέρειες η Πελοπόννησος - Σε περισσότερους από 130 σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 βαθμούς

Ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς οι μέγιστες θερμοκρασίες στη χώρα σήμερα Παρασκευή 19 Αυγούστου, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Οι τρεις πόλεις που τσουρουφλίστηκαν περισσότερο ήταν το Άργος, η Σπάρτη και το Κρανίδι, που μαζί με τη Στυλίδα ήταν οι τέσσερις περιοχές όπου ο καύσωνας δεν λυπήθηκε, καθώς ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40 βαθμούς κελσίου.

Συγκεκριμένα οι θερμότερες περιοχές εντοπίστηκαν στην Αργολίδα, στη Λακωνία και στη Φθιώτιδα. Η υψηλότερη μέγιστη καταγράφηκε στο Άργος, με 40.6 °C, ενώ ακολούθησαν (επίσης πάνω από τους 40) η Σπάρτη, το Κρανίδι και η Στυλίδα Φθιώτιδας.

Στην πρώτη οκτάδα βρέθηκαν άλλες τρεις περιοχές της Πελοποννήσου, οι Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας, ο Μυστράς Λακωνίας και η Τακτικούπολη Τροιζηνίας που γεωγραφικά (αλλά όχι διοικητικά) βρίσκεται στην Αργολίδα.

Σημειώνεται ότι σε περισσότερους από 130 σταθμούς του δικτύου του meteo.gr η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 βαθμούς.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της ημέρας.

maxt aug19

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα υπάρξει αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από την Κυριακή 21 Αυγούστου έως και την Πέμπτη 25 Αυγούστου, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους, με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας, σχεδόν 10 βαθμούς.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button