home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πώς ναυαγοσώστης από την Πελοπόννησο έγινε φύλακας άγγελος για 70χρονο στη Ζάκυνθο

Σωτήρια επέμβαση για ηλικιωμένο που είχε πνιγεί στο Λαγανά – «Ήταν η χειρότερη και η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου» (Βίντεο)
Ναυαγοσώστης Ηλεία

«Έζησα την χειρότερη και καλύτερη στιγμή της ζωής μου». Με αυτή την φράση περιέγραψε ο ναυαγοσώστης Διονύσης Λειβαδίτης το πρωτόγνωρο για τον ίδιο περιστατικό που έζησε την περασμένη Παρασκευή στον Λαγανά Ζακύνθου, όπου και εργάζεται, σώζοντας από βέβαιο θάνατο έναν ηλικιωμένο λουόμενο.

Ο Διονύσης από τον Πύργο Ηλείας αντιλήφθηκε σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από τον πύργο του ναυαγοσώστη ότι κάτι δεν πάει καλά. Αμέσως πήρε τον απαραίτητο εξοπλισμό και έτρεξε προς το σημείο, όπου οι λουόμενοι που βρίσκονταν στην παραλία είχαν βγάλει από τη θάλασσα τον κύριο Κώστα, ο οποίος είχε πνιγεί και δεν είχε τις αισθήσεις του.

Ο ναυαγοσώστης από την Πελοπόννησο έπραξε τα όσα είχε διδαχθεί και με τη βοήθεια μιας τουρίστριας ξεκίνησε την παροχή των πρώτων βοηθειών προς τον 70χρονο. Μετά από λίγα λεπτά ο σφυγμός του κ. Κώστα ευτυχώς επανήλθε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου όπου και νοσηλεύεται.

Ηλικιωμένος ναυαγοσώστης

«Ήταν η χειρότερη και η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου. Ένας 70χρονος έχασε τις αισθήσεις του μέσα στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί και την στιγμή που πήγα ήταν νεκρός. Πραγματικά δεν ήθελα να το πιστέψω. Αμέσως απομάκρυνα τον κόσμο και χορήγησα στον κύριο Κώστα μάσκα οξυγόνου, με τη βοήθεια μιας τουρίστριας που θέλω να την ευχαριστήσω. Έκανα ΚΑΡΠΑ για 7-8 λεπτά και η τουρίστρια του χορηγούσε οξυγόνο.

Μετά από τις προσπάθειες ο κύριος Κώστας επανήλθε στη ζωή, επανήλθε ο σφυγμός του. Και χθες πήγα και τον είδα από κοντά. Τα λόγια που είπαμε ήταν, ότι και να πω δεν μπορώ να το περιγράψω. Πλέον έχω μια δεύτερη οικογένεια. Μου έπιανε το χέρι, του έπιανα το χέρι, δεν μου το άφηνε. Μου είπε πως μου έδωσες μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ» είπε, μεταξύ άλλων, ο Διονύσης, περιγράφοντας τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν μέχρι να επανέλθει ο 70χρονος στη ζωή.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis