home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΜεσσηνία

Μεσσηνία: Γιορτή πατάτας στην πλατεία Αλαγονίας

Η γιορτή της πατάτας θα γίνει και πάλι για 23η χρονιά στην πλατεία της Αλαγονίας και θα είναι διήμερη, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Αυγούστου. Η εθιμική πλέον αυτή εκδήλωση, που έχει σκοπό να κάνει γνωστή τη ντόπια πατάτα, αλλά και κατ’ επέκταση τα αγνά προϊόντα του Ταϋγέτου, φέτος θα είναι εμπλουτισμένη.

Την 1η μέρα, το Σάββατο, με ώρα έναρξης την 9μ.μ θα γίνει η γνωστή γιορτή, στην οποία θα προσφέρονται πατάτες μαγειρεμένες με διάφορους τρόπους και με αγνά υλικά, μαζί με συναφή εδέσματα συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής. Την ίδια μέρα παραγωγοί του χωριού θα πωλούν, σε ειδικά περίπτερα, τα τοπικά προϊόντα τους. Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα τον Ταΰγετο, υλικό των φωτογράφων Τάσου Βαμβακά και Γιάννη Κόσσυβα αλλά και του Ορειβατικού συλλόγου Καλαμάτας. Θα διαθέτεται επίσης το δίτομο έργο του Αγησίλαου Καλαμαρά «Αλαγονία και Αλαγόνιοι».

Τα 5.000 περίπου πλαστικά (πιάτα, ποτήρια κλπ) και αλουμίνια κουτιά που χρησιμοποιηθούν στην εκδήλωση, θα συλλεχθούν, θα πλυθούν και θα μεταφερθούν στην ανακύκλωση, σαν μια μικρή ένδειξη σεβασμού στο Περιβάλλον και στον Ταΰγετο, προοίμιο των αγώνων που πρόκειται να ξεκινήσει ο σύλλογος.

Την 2η μέρα, την Κυριακή, στις 6μ.μ θα γίνει συνάντηση φορέων της περιοχής με θέμα «Αναδάσωση – Προστασία – Αξιοποίηση» του Ταϋγέτου. Θα συνεχιστεί η έκθεση φωτογραφίας και η διάθεση των βιβλίων και στις 8.30μ.μ θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τον Ταΰγετο, παραγωγή του Ορειβατικού συλλόγου, και ενημέρωση από μέλος του.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button