home design 800x400

Σταλίδα Ηρακλείου: Αισθησιακή κουζίνα συναισθημάτων στο Lukas Beach Bar & Restaurant

Γαστρονομική εμπειρία υψηλών προδιαγραφών με βάση την Κρητική κουζίνα

Το Lukas Beach Bar & Restaurant βρίσκεται στην Σταλίδα του Ηράκλειου Κρήτης και αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση διασκέδασης για όποιον έχει αποφασίσει να περάσει τις διακοπές του στην περιοχή της Χερσονήσου και των Μαλίων. Οι Έλληνες και οι διεθνείς πελάτες του, το επιλέγουν για την μοναδική μεσογειακή κουζίνα των συναισθημάτων, που τους δημιουργεί.

Το Lukas Bar & Restaurant έχει σαν στόχο την δημιουργία μιας γαστρονομικής εμπειρίας υψηλών προδιαγραφών με βάση την Κρητική κουζίνα. Ακολουθώντας τις λεπτές αρχιτεκτονικές γραμμές και τις διακοσμητικές προτάσεις υψηλών προδιαγραφών, αποτελεί ένα μοναδικό περιβάλλον μοναδικής αισθητικής. Πέρα όμως από την αισθητική του χώρου, η κουζίνα του εστιατορίου είναι μοναδική στο είδος της, αφού θέτει την Κρητική μαγειρική κουλτούρα στο επίκεντρο της υψηλής γαστρονομίας, μέσα από μοντέρνες και καινοτόμες τεχνικές.

Υψηλή γαστρονομία στο Lukas Beach Bar & Restaurant

Ο επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης Θεμιστοκλής Τζώρτζης μαζί με τον ταλαντούχο chef Αχμέντ Ελσίχ έχουν δημιουργήσει μία πρόταση για τον γαστρονομικό κόσμο και όχι μόνο, αφού οι Κρητικές και οι Μεσογειακές παραδοσιακές γεύσεις παρουσιάζονται μέσα από μία προσέγγιση υψηλής γαστρονομίας, συνδυάζοντας την παράδοση με τις μοντέρνες τεχνικές. Πιάτα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έργα τέχνης ως προς την παρουσίαση και την τεχνική τους, ανακαλούν μνήμες από την κρητική και την μεσογειακή παράδοση.

Ο ταλαντούχος chef Αχμέντ Ελσίχ

Το παν, όπως μας δήλωσε ο Θεμιστοκλής Τζώτζης, είναι η αγνότητα των υλικών τα οποία προέρχονται από ένα ιδιόκτητο αγροκήπιο της ευρύτερης περιοχής. Από το 2018 το Lukas Beach Bar & Restaurant κατάφερε να καινοτομήσει στην πιο τουριστική περιοχή της Κρήτης με την κομψότητα του και τις μοναδικές γεύσεις τους.

Πιάτα – έργα τέχνης στο Loukas Beach Bar & Restaurant

Τα περισσότερα πιάτα είναι με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά και στηρίζονται στις παραδοσιακές μεσογειακές γεύσεις των ψαράδων, αλλά και σε ελληνικές συνταγές. Ο μουσακάς, που θυμίζει στη γεύση σαν να ήταν φτιαγμένος από τα χέρια της γιαγιάς και το στιφάδο, που ενώ οπτικά δεν θυμίζει διόλου το γνωστό παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, γευστικά σε ταξιδεύει στα οικογενειακά κυριακάτικα τραπέζια, είναι κάποιες από τις προσεγγίσεις του σεφ που συνθέτουν μια κουζίνα συναισθημάτων.

Γαρίδες αβοκάντο
Σαλάτα Σολωμού με χυμό κίτρου
Γαρίδες αλά κρεμ και μάραθο
Σημειακό γαριδάκι ωμό με αυγοτάραχο και χαβιάρι
Χταπόδι καρπάτσιο με φέτα και καρπούζι
Κριθαράκι σουπιάς
Τόνος με παστουρμά
Λαβράκι καρπάτσο

Η κουζίνα κάθε τόπου αποτελεί σημάδι της κουλτούρας του. Ο σεφ του Lukas Beach Bar & Resturant κατάφερε να δημιουργήσει ένα concept που προωθεί την Κρητική κουζίνα σε υψηλά επίπεδα και που μπορεί να συναγωνιστεί επάξια κουζίνες με παράδοση στην υψηλή γαστρονομία, όπως η γαλλική και η ιταλική.

Καινοτόμος επιχείρηση στην Κρήτη

Το Lukas Beach Bar & Restaurant αποτελεί μια καινοτόμο επιχείρηση για την αγορά της Κρήτης και όχι μόνο, αφού προωθεί την Κρητική κουζίνα και μέσω αυτής την Ελληνική γαστρονομία σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και μπορεί να προσελκύσει γαστρονομικό τουρισμό από ολόκληρο τον κόσμο, σε τιμές ιδιαίτερα προσιτές για τον μέσο πελάτη του που ψάχνει τις σπάνιες γεύσεις μιας κουζίνας που προσεγγίζει την κουζίνα των αισθήσεων.

Loukas Beach Bar & Restaurant

Αγίου Ιωάννου 54, Σταλίδα, Ηρακλείου Κρήτης

Για κρατήσεις: 0030 698.3673318

Σχόλια

Exit mobile version