home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑρκαδίαΟικονομία

Ακαδημία Ελαιοκομίας στο Άστρος – Ταχύρρυθμα σεμινάρια και βιωματική εκπαίδευση

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνδράμει στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας για την ίδρυση Ακαδημίας Ελαιοκομίας στο Άστρος

Την πρόθεση να συνδράμει, οικονομικά και επιστημονικά, η Περιφέρεια Πελοποννήσου την υλοποίηση Ανοικτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας στο Άστρος, ανταποκρινόμενη στο σχετικό αίτημα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Το σχετικό αίτημα διατύπωσε, με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη -όπως και προς το Επιμελητήριο Αρκαδίας- ο δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης.

Στόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι η ενίσχυση του κλάδου της ελαιοκομίας της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Κυνουρίας, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας, βασιζόμενη στην δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, συνεκτικού και παράλληλα ταχύρρυθμου κύκλου σεμιναρίων κατάρτισης πάνω στον κλάδο της ελιάς και του ελαιολάδου, ο οποίος θα περιλαμβάνει και βιωματική εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας στην εν λόγω επιστολή: «ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά, σχεδιάζει την δημιουργία μιας «Ανοικτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας» που προέκυψε μετά από κύκλο συζητήσεων, με στόχο την υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα της περιοχής της Βόρειας Κυνουρίας.

Σε αυτή την προσπάθειά μας επιθυμούμε και θεωρούμε πως θα ήταν ωφέλιμο να συμμετέχουν, τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και το Επιμελητήριο Αρκαδίας.

Ο κλάδος της ελαιοκομίας αποτελεί την σημαντικότερη αγροτική δραστηριότητα για την ευρύτερη περιοχή, μαζί με την καστανοκαλλιέργεια. Η παραγωγή ελαιόλαδου της περιοχής της Κυνουρίας μπορεί να ξεπεράσει τους 3.000 τόνους. Από την άλλη, η χώρα χαρακτηρίζεται από ένα από τα μικρότερα ποσοστά εκπαιδευμένων αγροτών σε επίπεδο Ε.Ε. και από τα πιο αδύναμα συστήματα μεταφοράς τεχνογνωσίας πάνω στον κλάδο της αγροδιατροφής

Ο οργανισμός Νέα Γεωργία – Νέα Γενιά δραστηριοποιείται από το 2018 στην ελληνική ύπαιθρο, μέσω της Ιδρυτικής Δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με στόχο την δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και ευρύτερης ανάπτυξης του αγροδιατροφικού κλάδου».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button