home design 800x400

«Πίσω από τις πικροδάφνες» στον Αχλαδόκαμπο

Μία παράσταση από την Πολιτιστική Αργολική Πρόταση

Ο σύλλογος Πολιτιστική Αργολική Πρόταση παρουσιάζει την κωμωδία “Πίσω από τις πικροδάφνες”, στο ανοικτό θέατρο του Αχλαδοκάμπου την Παρασκευή 12 Αυγούστου (9μμ).

Η σκηνοθεσία είναι του αείμνηστου Νικόλα Ταρατόρη. Σκηνικά -Κουστούμια της Πίνκα Νάντη-Ταρατόρη Κατασκευή Φωτισμού κάνει ο Βασίλης Μαρκάκης. Βοηθός Σκηνοθέτη είναι η Πόπη Κούγια-Γλατζίνα. Παίζουν: Γιώργος Μυλωνάς, Μιχάλης Καλλιάνος, Άρης Πανανός, Κώστας Κατσίλας.

Η παράσταση διοργανώνεται σε συνεργασία με την ΚΕΔΑ-Μ και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η παράσταση είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο των Δ. Κεχαΐδη και Ελ. Χαβιαρά “Δάφνες και Πικροδάφνες”. Το έργο γράφτηκε το 1979, ανήκει στο ρεαλιστικό θέατρο αλλά παραμένει πάντα επίκαιρο το θέμα του, έχει έντονα σατιρικά, ηθογραφικά στοιχεία με πολλές ευαισθησίες, εντάσσεται στην πολιτική κωμωδία. Αποτέλεσε αντιπροσωπευτικό δείγμα της μεταπολεμικής λογοτεχνίας όπου επηρέασε πολλούς νεώτερους συγγραφείς.

Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται στην Τρίπολη κατά την διάρκεια κάποιας προεκλογικής περιόδου. Κάποια χειμωνιάτικη νύχτα μαζεύονται σε ένα σπίτι τέσσερις φίλοι αλλά και τοπικοί υποστηρικτές υποψηφίων βουλευτών για να συζητήσουν για τις επερχόμενες εκλογές. Όπου ο καθένας έχει τα δικά του ατού και μυστικά ώστε να στηρίξει με σθένος τον δικό του υποψήφιο και να υπερασπιστούν το δικό τους προσωπικό συμφέρον.

Σχόλια

Exit mobile version