home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΜεσσηνίαΚοινωνία

Μαγειρικές επιδείξεις και γευσιγνωσία στην Κορώνη

Με επιτυχία το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου

Πλήθος κόσμου απόλαυσε τοπικά προϊόντα, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία ελαιολάδου και οίνου στην Κορώνη. Παράλληλα, υπήρχαν βιωματικές δραστηριότητες για τα παιδιά, αλλά και μουσική εν πλω.

Το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πελοποννήσου, με τίτλο “Peloponnese Food Stories- Ιστορίες ανθρώπων – γεύσεων – πολιτισμού” που έγινε την Κυριακή 7 Αυγούστου στην Κορώνη,  αφού πέρασε από την Λακωνία, ακολούθησε η Μεσσηνία, η οποία με την σειρά της θα δώσει την θέση της στην Αργολίδα, την Κορινθία και την Αρκαδία.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης, την οποία παρουσίασε η chef Αγγελική Τσουκαλά, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν:

LIVE COOKING SESSIONS από πέντε καταξιωμένους chefs, τους Κωνσταντίνο Βασιλειάδη, Πέτρο Βρυώνη, Γεωργία Κουτσούκου, Νικήτα Μπατσικούρα, Πέτρο Κουμουνδούρο

LIVE COCTAIL SESSION από τον γευσιγνώστη αποσταγμάτων Γιώργο Παπαδογούλα

WINE TASTING από τον διακεκριμένο sommelier Εμμανουήλ Κεντικελένη, Head Sommelier της Costa Navarino – Navarino Dunes που περιελάμβανε γευσιγνωσία μεσσηνιακών κρασιών.

Παράλληλα, οι μικροί επισκέπτες μπορούσαν να μετάσχουν σε:

 Εργαστήρι Κεραμικής, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Βασιλογιαννακοπούλου

Γευσιγνωσία Ελαιολάδου, από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας

Προετοιμασία για τα παραδοσιακά λαλάγγια, τα οποία έπλαθαν, υπό την καθοδήγηση των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κορώνης.

Σε όλους τους επισκέπτες προσφέρθηκαν κεράσματα, όπως επίσης παστέλι, και δίπλες από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασίνης, αλλά και κάποιες από τις συνταγές που παρασκεύασαν οι σεφ.

Τέλος, ο Βασίλης Ράλλης και η μπάντα του δημιούργησαν  μια ξεχωριστή μουσική ατμόσφαιρα αποδίδοντας, εν πλω, γνωστές επιτυχίες ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Στο Φεστιβάλ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button