home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΠολιτικήΑρκαδίαΛακωνία

Αμυράς: Απαντά στο αίτημα για ένταξη του Χιονοβουνίου στις θεσμοθετημένες Π.Α.Δ.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς, απαντάει στο κοινό αίτημα των δημάρχων Μονεμβασίας, Ευρώτα και Νότιας Κυνουρίας.

Οι δήμαρχοι των τριών περιοχών είχαν ζητήσει άμεση ένταξη του ορεινού όγκου Χιονοβουνίου στις θεσμοθετημένες Π.Α.Δ., αναστολή αδειοδοτήσεων νέων έργων, και απαγόρευση ανάπτυξης ΑΠΕ.

Στα αιτήματα αυτά, απαντά ο υφυπουργός Γιώργος Αμυράς και επισημαίνει μεταξύ άλλων, τα εξής:

Διερευνώντας τις δυνατότητες προστασίας και άλλων παρθένων περιοχών, συνεχίζουμε με την εκπόνηση μελέτης «NATLAND – Αδιατάρακτες Φυσικές Περιοχές στην Ελλάδα», η οποία στοχεύει στη χαρτογράφηση των περιοχών άνευ δρόμων 1-10 τχλμ και 10-50 τχλμ, με ορίζοντα τελικής παράδοσης το καλοκαίρι του 2022.

‘Έχουν οριοθετηθεί συνολικά 48 αδιατάρακτα φυσικά τοπία, από τα οποία τα 40, εμπίπτουν πλήρως ή μερικώς, στο δίκτυο Natura 2000 και 8 περιοχές είναι εκτός του δικτύου Natura 2000.

Αυτές οι περιοχές θα ερευνηθούν για τη δυνατότητα θεσμοθέτησης τους ως «Απάτητα Βουνά», με βάση μία σειρά παραγόντων, όπως η βιοποικιλότητα, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τοπίου, τοπογραφικές ιδιαιτερότητες, οικολογικά, γεωλογικά και παλαιογεωγραφικά.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button