home design 800x400
home design 1170Χ320

Δεκαπενταύγουστος: Δεν θα πέφτει καρφίτσα σε Ναύπλιο, Καλαμάτα και Μάνη

Οι προκρατήσεις σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης φθάνουν έως και το 100% – Γιατί οι προορισμοί της Πελοποννήσου κερδίζουν έδαφος
Πολύς κόσμος στο Ναύπλιο τις απόκριες 2022 (6)

Έως και το 100% φθάνουν οι προκρατήσεις σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου με τους ηπειρωτικούς προορισμούς της Πελοποννήσου να καταγράφουν πολύ καλές επιδόσεις. Όπως όλα δείχνουν δε θα πέφτει καρφίτσα σε Ναύπλιο, Καλαμάτα και Μάνη εκείνες τις μέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι προ-κρατήσεις είναι άκρως εντυπωσιακές για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8, αγγίζονταν το 100% σε τέσσερις νησιωτικούς προορισμούς, ενώ το σύνολο των δημοφιλών νησιωτικών προορισμών κυμαίνονται από 95% έως 99%. Ανάλογη εικόνα και στους δημοφιλείς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας με πρωταγωνιστή την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική για τους Βορειοελλαδίτες καθώς και τους Βαλκάνιους.

Κερδίζει έδαφος η Πελοπόννησος

Το φετινό καλοκαίρι, όπως και το καλοκαίρι του 2020-2021, γνωρίζουν εκ νέου άνθηση τα περίφημα «road trips» στους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρα, τόσο λόγω της πανδημικής κρίσης, ανάγκη μη συνωστισμού, όσο και του κόστους μετακίνησης που πλέον δεν είναι αμελητέο. «Τα πρώτα αισιόδοξα δείγματα καταγράφηκαν τις ημέρες του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, ιδιαίτερα στους δημοφιλείς προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα κατέγραψαν υψηλή κινητικότητα. Το κόστος μετακίνησης πλέον δεν είναι αμελητέο, και θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα για την επιλογή των εκδρομέων τους καλοκαιρινούς μήνες. Θεωρούμε ότι αρκετοί συμπολίτες μας θα προτιμήσουν προορισμούς σε χιλιομετρική απόσταση 2-2,5 ωρών με στόχο τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμων», λέει ο κ. Μπάκας.

Καλαμάτα, Ναύπλιο και Μάνη (Λακωνική & Μεσσηνιακή) συγκαταλέγονται στους «top» καλοκαιρινούς οδικούς προορισμούς.

Η «άγρια» φύση στη Μάνη, τόσο στη Λακωνική όσο και τη Μεσσηνιακή, αποτελεί διαχρονικό οδικό προορισμό τόσο για εγχώριους όσο και για αλλοδαπούς ταξιδιώτες. Τη δεδομένη χρονική στιγμή καταγράφεται μηδενική διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση στη Μονεμβασιά για το χρονικό διάστημα 13/8-16/8.

Το Ναύπλιο, αποτελεί προορισμό για όλα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες του χρόνου. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 92% με μόλις 24 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα για τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου. Στο Ναύπλιο, κατοικία 100τμ, σε απόσταση 500 μέτρων από το κέντρο της Πόλης, μισθώνεται προς 505€.

Παράλληλα, το καλό οδικό δίκτυο και η πληθώρα επιλογών σε παραλίες, έχουν αναδείξει τα τελευταία 3-4 χρόνια τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα προορισμό τόσο τριημέρων όσο και για τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι επιλογές στη Μεσσηνία με «βάση» διαμονής την Καλαμάτα είναι πολλές τόσο για ημερήσιες εξορμήσεις όσο και για εξερεύνηση οργανωμένων και μη παραλιών. Η Καλαμάτα, διαθέτει 839 ακίνητα, σύμφωνα με την AirDNA, σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 97% τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου και το κόστος διαμονής για 3 διανυκτερεύσεις σε κατοικία 90τμ να κυμαίνεται στα 421€”.

Μεγάλη ζήτηση για τα νησιά του Αργοσαρωνικού

Στην Ύδρα και τις Σπέτσες αντίστοιχα είναι εγγεγραμμένα 299 και 253 αυτοτελή ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 95% στην Ύδρα και το 99% στις Σπέτσες. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις σε κατοικία 60τμ στις Σπέτσες κυμαίνεται στα 1.136€ και στην Ύδρα κατοικία 70τμ στα 1.456€.

Η Αίγινα το φετινό καλοκαίρι μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών. Το κόστος μίσθωσης κατοικίας 70τμ για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 540€ με τις προ-κρατήσεις να αγγίζουν το 97%. Η δυναμική του νησιού στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αριθμεί 504 ακίνητα.

Κορυφαία επίδοση Πανευρωπαϊκά

Σύμφωνα με έρευνα της AirDNA, η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις, με βάση τις κρατήσεις που έχουν γίνει για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, καταγράφει αύξηση της τάξεως του 26,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, αποτελώντας την κορυφαία επίδοση πανευρωπαϊκά. Ενώ, έως τον Μάρτιο της φετινής χρονιάς καταγράφηκε αύξηση της ζήτησης κατά 232% για τους καλοκαιρινούς μήνες σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

«Τη φετινή χρονιά ο στόχος των εσόδων είναι 1,4 δισ. € έσοδα γεγονός που αποτελεί μια ακόμη ένδειξη της ανάκαμψης της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας μας και της συμμετοχής του κλάδου των βραχυχρόνιων μισθώσεων», τονίζει ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας.

Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Σχόλια

riviera banner

newsletter banner anagnostis