home design 800x400
home design 1170Χ320

Τρίπολη: Έσβησε η οθόνη του “Αελλώ”

Επίσημα τίτλοι τέλους για τον πασίγνωστο κινηματογράφο της Αρκαδικής πρωτεύουσας – Ανάλογη η μοίρα των σινεμά σε Ναύπλιο και Άργος

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Τρίπολη: Έσβησε η οθόνη του “Αελλώ”
Κατεδάφιση σινεμά ΑΕΛΛΩ Τρίπολη

Έσβησε και επίσημα η οθόνη του πασίγνωστου, και επί πολλά χρόνια μοναδικού, κινηματογράφου της Τρίπολης καθώ,ς την Παρασκευή 5 Αυγούστου οι μπουλντόζες έβαλαν τους τίτλους τέλους στην “Αελλώ”.

Το ιστορικό σινεμά της Αρκαδικής πρωτεύουσας άνοιξε τα φώτα του το 1955 και στη σκηνή του, εκτός από τα σπουδαιότερα φιλμ της εποχής, φιλοξενήθηκαν και δεκάδες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις.

Από τα 400 καθίσματα της άνετης ψηλοτάβανης αίθουσας του “Αελλώ” παρήλασε όλη σχεδόν η Τρίπολη, κρατώντας σακουλάκια πασατέμπο, μπιράλ και βυσσινάδες και καθώς περνούσαν τα χρόνια τσιπς, ποπ κορν και κοκα-κολα, ενώ οι ουρές στα εκδοτήρια, στα πρώτης προβολής φιλμ, συχνά ξεπερνούσαν και τα 50 μέτρα.

αυλαία σινεμα
Φωτό: pixabay/geralt

Η “Αελλώ” δυστυχώς, ακολουθώντας τη μοίρα των περισσοτέρων επαρχιακών κινηματογράφων, που είδαν τους θαμώνες τους να μειώνονται δραματικά με την έλευση κυρίως της ιδιωτικής τηλεόρασης, έκλεισε τη δεκαετία του 1990 και τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε ως πάρκινγκ.

Ανάλογη τύχη είχαν και τα σινεμά στο Ναύπλιο και το Άργος

Στο Ναύπλιο, χειμερινή και θερινή “Αίγλη” σφράγισε τις πόρτες της για να ακολουθήσουν το θερινό “Τριανόν” και το χειμερινό και θερινό “Κορωνίς” και να μετατραπούν σε καταστήματα. Σήμερα στην πόλη λειτουργεί μόνο ένας θερινός κινηματογράφος στον Άη -Γιάννη.

σινεμά
Φωτό: pixabay/pompi

Στο Άργος, χειμερινή και θερινή “Έλενα” αλλά και οι χειμερινές αίθουσες του“Ορφέα” και της “Δαναΐδας” και οι θερινές της “Όασης” και της “Ηλέκτρας” σφραγίστηκαν από τη νέα εποχή της μικρής οθόνης. Ο μόνος κινηματογράφος που άντεξε ήταν η “Αριζόνα”, δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο, που σήμερα λειτουργεί με άλλο όνομα και υπό άλλη διεύθυνση.

Η Τριπολιτσιώτικη “Αελλώ” έβαλε το δικό της λιθαράκι στη διασκέδαση των Αρκάδων, αφήνοντας πια μόνο γλυκές αναμνήσεις, αφού οι πληροφορίες θέλουν στο οικόπεδο που έμεινε μετά την κατεδάφισή της να χτίζεται ξενοδοχείο.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis