home design 800x400

Στα χέρια της ΕΛΑΣ ο Πακιστανός που φέρεται να δολοφόνησε τη 17χρονη στο Περιστέρι

Στη Βόρεια Μακεδονία εντοπίστηκε ο 22χρονος βασικός ύποπτος στην υπόθεση της δολοφονίας που συγκλονισε το πανελλήνιο

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται από το βράδυ της Παρασκευής 5 Αυγούστου, ο 22χρονος Πακιστανός, που φέρεται να δολοφόνησε τη 17χρονη Νικολέτα, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, στο διαμέρισμά της στο Περιστέρι.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η αποτρόπαια δολοφονία της κοπέλας σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ., που εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, με ελέγχους σε διαμερίσματα αλλοδαπών στην Αττική και ολόκληρη τη χώρα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκέντρωσαν πληροφορίες από ομοεθνείς του, σύμφωνα με τις οποίες ο φερόμενος ως δράστης κατευθύνθηκε στη Βόρεια Ελλάδα, με σκοπό να διαφύγει σε χώρες τις Κεντρικής Ευρώπης.

Οι αστυνομικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας ήρθαν άμεσα σε επαφή με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Βαλκανικών χωρών, στέλνοντας και τη φωτογραφία του 22χρονου, και υπήρξε συνεχής και στενή συνεργασία, ενώ ενισχύθηκαν οι έλεγχοι στις πύλες εξόδου σε αεροδρόμια, λιμάνια και μεθοριακούς σταθμούς. 

Ως αποτέλεσμα των αυξημένων ελέγχων εντοπίστηκε ομάδα παράτυπων μεταναστών στη Βόρεια Μακεδονία, στην οποία διαπιστώθηκε ότι ήταν και ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας.

Ο νεαρός Πακιστανός βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ελληνικών Αρχών και οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Αυγούστου.

Φωτό: Αρχείο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι δολοφόνησε τη 17χρονη. Πρόκειται για την όγδοη γυναικοκτονία μέσα στο 2022, με τη Νικολέτα να είναι το νεότερο θύμα στην Ελλάδα μέχρι τώρα.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, η Νικολέτα φέρεται να ζήτησε από το σύντροφό της να χωρίσουν και αυτό προκάλεσε την οργή του. Όπως προκύπτει από δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», η αστυνομία έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής δεκάδες μηνύματα απειλητικού ύφους στο κινητό της άτυχης κοπέλας από τον άνδρα, ωστόσο αναμένεται ο λεπτομερής έλεγχός του από τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Μάλιστα, τα μηνύματα αυτά φαίνεται να έχουν σταλεί τις τελευταίες μέρες και ξεκίνησαν όταν το κορίτσι του ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους και να της δώσει πίσω τα κλειδιά του σπιτιού της.

Την υπόθεση της σύλληψης του φερόμενου ως δράστη έκανε γνωστή, με πρωινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, o Υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, γράφοντας: “Βρίσκεται πλέον στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας ο φερόμενος ως δράστης για τη δολοφονία της δεκαεπτάχρονης Νικολέτας στην Αθήνα και θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή”.

Να θυμίσουμε ότι, η 17χρονη εντοπίστηκε από τη μητέρα της και την αδελφή της, το βράδυ της Δευτέρας, δολοφονημένη στο σπίτι της επί της οδού Αραχώβης, στο Περιστέρι με τη σορό της να φέρει μώλωπες, ενώ η νεκροψία-νεκροτομή έδειξε ασφυκτικό θάνατο.

Οι υποψίες στράφηκαν αμέσως στον Πακιστανικής καταγωγής σύντροφό της, που είχε εξαφανιστεί, ενώ στα νύχια της κοπέλας βρέθηκε DNA του, και οι Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας ήρθαν στο φως λεπτομέρειες από το μαρτυρικό παρελθόν της Νικολέτας, καθώς είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στα δέκα της, στο χωριό της.

Η οικογένεια και οι φίλοι του άτυχου κοριτσιού είπαν το στερνό αντίο την Πέμπτη 4 Αυγούστου, στο Μακροχώρι Ημαθίας, τόπο καταγωγής της.

Μετά την προσαγωγή του στον αρμόδιο εισαγγελέα ο φερόμενος ως δράστης θα κληθεί να απολογηθεί για το αποτρόπαιο έγκλημα του κοριτσιού στο Περιστέρι.

Σχόλια

Exit mobile version