home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Σωτήρια επέμβαση για δύο κολυμβήτριες σε Καραθώνα και Νέα Κίο – Πώς τις έσωσαν οι ναυαγοσώστες

Διασώσεις στην Αργολίδα από τη Ναυαγοσωστική Ακαδημία Πελοποννήσου.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για δύο κολυμβήτριες σε παραλίες στην Αργολίδα και συγκεκριμένα σε Καραθώνα και Νέα Κίο, χάρη στη σωτήρια επέμβαση των ναυαγοσωστών της Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Πελοποννήσου.

Σχετικά με το περιστατικό στην Καραθώνα, ο ναυαγοσώστης Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος αναφέρει:

«Στις 17.15 περίπου ο Μ.Η., Βελγικής καταγωγής με ενημέρωσε πως η κοπέλα του Τ.Σ. έχει πέσει από τη σανίδα του wingfoil και δεν μπορούσε να ανέβει ξανά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή της.

Αμέσως, έσπευσα με τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό του πύργου στο σημείο που βρισκόταν (πίσω από το νησάκι της Καραθώνας), την εντόπισα, της παρείχα πρώτες βοήθειες και με ασφάλεια επιστρέψαμε στην ακτή με την σωστική λέμβο.

Καθ΄ όλη την διάρκεια του περιστατικού προς παροχή βοήθειας πλησίον μου έπλεε το jetski με επιβαίνοντες τους ναυαγοσώστες Χριστιάνα Γαρουνιάτη και Μάριο Ρέντα».

Σωτήρια επέμβαση για 74χρονη στη Νέα Κίο

Σχετικά με την διάσωση στη Νέα Κίο, ο ναυαγοσώστης Βασίλης Τράκας αναφέρει:

«Στη 13.00 περίπου το μεσημέρι στην παραλία της Ν. Κίου η 74χρονη Κ.Κ. έχασε τις αισθήσεις της, ενώ κολυμπούσε περίπου 50 μέτρα από την ακτή, με αποτέλεσμα την εισρόφηση νερού.

Αμέσως, έσπευσα προς το μέρος της, διαπίστωσα πως έχει τις αισθήσεις της, την οδήγησα στην ακτή και της παρείχα τις πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έσπευσε το ΕΚΑΒ και το Λιμεναρχείο Ναυπλίου, που έλεγξαν τις ζωτικές ενδείξεις της και κατέγραψαν το συμβάν».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button